Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2023 17:03

Τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά» στρέφονται κατά φορέων της Κυπαρισσίας επειδή διοργανώνουν αποκριάτικη εκδήλωση…

φωτό αρχείο φωτό αρχείο

Για «τοποσωβινισμό» κατηγορούνται για μια ακόμη φορά φορείς της Κυπαρισσίας από τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά», που είναι παράταξη της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατρών. Ο λόγος είναι επειδή διοργανώνουν καρναβαλική παρέλαση μια μέρα πριν από το Φιλιατρινό Καρναβάλι…

Επίσης τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά» στρέφονται κατά της δημοτικής αρχής επειδή για πρώτη στέρησε από την τοπική κοινωνία την ευθύνη να διοργανώσει το καρναβάλι και την ανάθεση σε καρναβαλική επιτροπή, με πρόσωπα και εκτός Φιλιατρών και με κίνδυνο αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του καρναβαλιού. Μάλιστα τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά» απονέμουν στον δήμαρχο Τριφυλίας, Γιώργο Λεβεντάκη, που είναι από τα Φιλιατρά, τον τίτλο του «Βασιλιά καρνάβαλου 2023»…

Σε κείμενο μελών των «Ανυπότακτων Φιλιατρών» σημειώνονται σχετικά τα εξής: «Συνδημότες του Εμπορικού Συλλόγου και του ΜΕΣΚ της όμορης πόλης και έδρας του Καλλικρατικού Δήμου Τριφυλίας. Ο τοποσωβινισμός σας  ακόμα μια φορά σας θόλωσε τα μυαλά! Διοργανώνετε την «1η Ποδαράτη Κυπαρισσίας», η οποία σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή σας είναι μια καθαρή «αποκριάτικη παρέλαση»,  μια μέρα πριν το φημισμένο και καταξιωμένο Καρναβάλι της πόλης των Φιλιατρών. Ερωτούμε ευθέως: αποτελεί ή όχι αυτό μια κίνηση αντιπερισπασμού απέναντι στο για πολλά χρόνια γνωστό Καρναβάλι του τόπου μας; Που η διάδοσή του ξεπερνά ακόμη και τα όρια της Τριφυλίας και δέχεται επισκέπτες από πολλά άλλα μέρη.

  Εδώ θα καταγγείλουμε φυσικά την άθλια για ακόμη μια φορά δρομολόγηση της απόπειρας κατάργησης - εμμέσως πλην σαφώς – του Φιλιατρινού Καρναβαλιού, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας (ΑΝΟΔΟΥ & συνεργατών). Για πρώτη φορά στα χρονικά του, το Φιλιατρινό Καρναβάλι δεν το διοργανώνει η τοπική κοινωνία των Φιλιατρών (Κοινοτικό Συμβούλιο μαζί με τους πολιτιστικούς συλλόγους και συλλόγους γονέων των Φιλιατρών). Με απόφαση της Δημοτικής Αρχής ορίστηκε Καρναβαλική Επιτροπή στην οποία συμμετέχουν και αλλότρια μέλη εκπρόσωποι συλλογικοτήτων εκτός Φιλιατρών, με αποτέλεσμα την αλλοίωση του τοπικού χρώματος του Καρναβαλιού των Φιλιατρών και την εν τέλει υποβάθμισή του. Ανωτέρω αναφέρθηκαν και τα νέα δεδομένα, που υποδηλώνουν σχέσεις συνύφανσης και εξυπηρέτησης αλλότριων προς τα Φιλιατρά συμφερόντων.

   Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ σταθερά και αμετακίνητα στηρίζουν πάντοτε τα συμφέροντα τούτης της χειμαζόμενης πόλης, των Φιλιατρών. Μιας πόλης που οι Καλλικρατικές πολιτικές αποψίλωσαν από υπηρεσίες και που σήμερα, η μικροπολιτική και τα ψηφαλάκια ενόψει προεκλογικής περιόδου, χαντακώνουν για άλλη μια φορά τα Φιλιατρά εις όφελος της μητροπολιτικής έδρας.  Καλλικρατικότερος του Καλλικράτη ο Φιλιατρινός Δημοάρχοντας! Που αν και δεν φιλοδοξεί, του απονέμουμε τον τίτλο του Βασιλιά Καρνάβαλου 2023!

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Στηρίζουμε την παράδοση!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗ

Είναι δίκαιο και θα γίνει πράξη!».