Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013 20:59

Μνημείο πεσόντων ηρώων στην Πλάτσα της Δυτικής Μάνης

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ
Κάλλιο αργά παρά ποτέ… Η Πλάτσα της Δυτικής Μάνης απέκτησε μνημείο για τους πεσόντες στους αγώνες της πατρίδας, φιλοτεχνημένο από τον γλύπτη Νικόλαο Μποκέα…

Τα αποκαλυπτήρια έγιναν την Κυριακή, από το δήμαρχο Δυτικής Μάνης, Δημήτρη Γιαννημάρα, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη ύπαρξης μνημείων τιμής σε όλους εκείνους που πολέμησαν και έχυσαν το αίμα τους για την πατρίδα, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, αναγνώρισης, επικοινωνίας και παραδειγματισμού.
Ευχαρίστησε την Παναγία - Προστάτιδα του χωριού - που τον αξίωσε ώστε ένα όνειρο ζωής που είχε -  να δει στον τόπο του ένα τέτοιο μνημείο που απουσίαζε και τον προβλημάτιζε από μαθητή η απουσία του - να πραγματοποιείται επί δικής του δημαρχοντίας. Για αυτό και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους συμπατριώτες του που του έδωσαν αυτή τη δυνατότητα. Έκλεισε την ομιλία του, λέγοντας ότι «οι νεότερες γενιές θα έχουν μπροστά τους την ιστορία του τόπου τους και δεν θα έχουν το παράπονο και τα ερωτήματα της απουσίας της, όπως είχε ο ίδιος».
Ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών και το γνωστό Μανιάτικο κέρασμα.