Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013 17:02

Σχεδόν στο μισό Υπουργικό Συμβούλιο έστειλε ο Αντ. Σαμαράς τον Στ. Αναστασόπουλο

Σχεδόν στο μισό Υπουργικό Συμβούλιο έστειλε ο  Αντ. Σαμαράς τον Στ. Αναστασόπουλο

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΡΙΟΔΟΥ-ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ
Το μισό Υπουργικό Συμβούλιο κόντεψε να δει προχθές ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, σταλμένος από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Ο δήμαρχος δεν είδε μόνο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια αλλά και τους υπουργούς Άμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλο και Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιο Τσαυτάρη…

Σε σημερινές του δηλώσεις ο δήμαρχος σημείωσε πως στη συνάντηση που είχε προχθές με τον πρωθυπουργό, στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου, τον ενημέρωσε για τις επίμονες προσπάθειες του Δήμου προκειμένου να δημιουργηθεί στο αεροδρόμιο της Τριόδου πίστα μηχανοκίνητου αθλητισμού και εκθετήριο τοπικών αγροτικών προϊόντων. Μόλις ο Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Άμυνας, ο οποίος και κάλεσε τον Στάθη Αναστασόπουλο να συζητήσουν το θέμα. Αφού ο υπουργός άκουσε το δήμαρχο, τον διαβεβαίωσε ότι θα προωθήσει το θέμα και τον παρέπεμψε στον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας. Ο Δήμος Μεσσήνης ζητάει να τροποποιηθεί το παραχωρητήριο του αεροδρομίου της Τριόδου στο Δήμο και ειδικότερα να αυξηθεί το χρονικό διάστημα της παραχώρησης και να προβλεφθεί η δυνατότητα της αξιοποίησής του με ΣΔΙΤ, με τη συμμετοχή δηλαδή και ιδιώτη επενδυτή.
Επίσης ο δήμαρχος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την προσπάθεια του Δήμου να πάρει τα αγροκτήματα του πρώην ΕΘΙΑΓΕ στην Εύα και το Αβραμιού, προκειμένου στο πρώτο να δημιουργήσει πάρκο ελιάς και στο δεύτερο πάρκο αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.
Επίσης ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, στον οποίο πήγε ο δήμαρχος, που διαπίστωσε την θετική αντιμετώπιση του αιτήματος του Δήμου. Όπως τόνισε ο Στάθης Αναστασόπουλος, ο Δήμος ζητάει τα αγροκτήματα όχι για να αυξήσει τα περιουσιακά του στοιχεία αλλά για να δημιουργήσει εκπαιδευτικούς χώρους για τους αγρότες και τους επισκέπτες.
Ο δήμαρχος εξέφρασε τις μεγάλες του ευχαριστίες προς τον πρωθυπουργό για το ενδιαφέρον που δείχνει για τα θέματα του Δήμου του και της Μεσσηνίας γενικότερα.
Στ.Μ.