Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012 01:11

Ζήτησαν και πάλι να μην καταργηθεί η νομική αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ
Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, ενάντια στο νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί αύριο και θα οδηγήσει στην κατάργηση της νομικής του αυτοτέλειας.
Ήταν εκεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομος, που έχει τεθεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη διάσωση και αναβάθμιση του Νοσοκομείου, κάτοικοι της περιοχής και διάφοροι παράγοντες.

Όπως μας είπε ο δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, παρά την έντονη αντίδραση δεν φαίνεται να υπάρχει από την κυβέρνηση η διάθεση ώστε να γίνουν οι τροποποιήσεις του νομοσχεδίου που θα διασφαλίσουν τη διατήρηση της νομικής αυτοτέλειας του Νοσοκομείου. Ωστόσο υπογράμμισε ότι ο αγώνας που έδωσε η περιοχή αποτελεί μια παρακαταθήκη ενόψει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα χρειαστεί να υπογραφεί ώστε το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας να υπαχθεί νομικά στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας. Μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου λοιπόν ο στόχος της Τριφυλίας είναι να αποτραπεί η έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.