Πέμπτη, 02 Μαϊος 2013 20:10

Νίκησαν οι δυνάμεις του περιβάλλοντος – Όχι στο χτίσιμο του δάσους της Ελαίας

Νίκησαν οι δυνάμεις του περιβάλλοντος – Όχι στο χτίσιμο του δάσους της Ελαίας

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Με συντριπτική πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας τάχθηκε κατά του σχεδίου για το χτίσιμο του απερίγραπτα όμορφου δάσους και της προστατευόμενης παραλίας της Ελαίας. Η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε ύστερα από…

…αίτημα συλλόγων και κατοίκων της περιοχής, που όρθωσαν το ανάστημά τους και αντέδρασαν στα σχέδια πολεοδόμησης της προστατευόμενης περιοχής και δημιουργίας πολυτελών κατοικιών.
Το απόγευμα 20 δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν κατά της συγκεκριμένης επένδυσης (και δύο «έριξαν» λευκό), γιατί ούτε με την προστασία του περιβάλλοντος συνάδει ούτε θα προκύψει κανένα οικονομικό όφελος για την περιοχή.
Τη συνεδρίαση παρακολούθησε και ο Παύλος Γκρέκης, από το Σύλλογο Φίλων Δάσους και Παραλίας Ελαίας, που παρατήρησε ότι όλο αυτό το καιρό οι μισοί δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Τριφυλίας δεν είχαν καμία ενημέρωση για το τι ακριβώς σχεδιάζει ο επενδυτής για την περιοχή και μόλις τώρα συνειδητοποίησαν τι επρόκειτο να γίνει, χάρη στην κινητοποίηση της πλειοψηφίας του κόσμου και των φορέων της περιοχής.
Ο Παύλος Γκρέκης απεύθυνε κάλεσμα στον κόσμο, εκ μέρους τόσο του Συλλόγου Φίλων Δάσους και Παραλίας Ελαίας όσο και του Συλλόγου των Απανταχού Ελαιωτών «Το Μπούζι», ώστε την Τρίτη του Πάσχα, ημέρα εορτασμού της πρωτομαγιάς, να γιορτάσουν όλοι μαζί στην Ελαία, μέσα στο μαγευτικό δάσος ή από κάτω, στην εκπληκτική παραλία.