Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013 16:39

Καθυστερημένη αλλά ξεκάθαρη θέση της Ν.Ε. του Τεχνικού Επιμελητηρίου για την Ελαία

Καθυστερημένη αλλά ξεκάθαρη θέση της Ν.Ε. του Τεχνικού Επιμελητηρίου για την Ελαία

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Θέση για την οικοδόμηση της προστατευόμενης περιοχής του δάσους της Ελαίας πήρε, επιτέλους, η Νομαρχιακή Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, που δηλώνει την υποστήριξή της και την αλληλεγγύη της στην Υπηρεσία Δόμησης και στο Σύλλογο μηχανικών της Τριφυλίας…

Η απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΤΕΕ είναι ομόφωνη, την υπογράφει ο πρόεδρός της, Δημήτρης Θωμόπουλος και έχει ως εξής: «Η Ν.Ε ΤΕΕ Ν. Μεσσηνίας με ομόφωνη απόφασή της στην συνεδρίαση της 13-6-2013  καταδικάζει τις ενέργειες της εταιρείας ΝΕΑ ΚΟΤΙΝΟΣ ΑΕ του εφοπλιστή Πέτρου Παππά να απειλήσουν με εξώδικα τους συναδέλφους μας μηχανικούς στην Τριφυλία που αντιστέκονται στην τσιμεντοποίηση της παραλίας της Ελαίας.
Ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Δόμησης κατηγορείται δήθεν για παράβαση καθήκοντος επειδή εφαρμόζει την πολεοδομική νομοθεσία και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Τριφυλίας για δήθεν συκοφαντική δυσφήμιση επειδή τόλμησαν να εκφράσουν τη γνώμη τους σαν συλλογικός επιστημονικός φορέας της περιοχής για θέματα νομιμότητας, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις σοβαρές επιπτώσεις που θα έχει για την περιοχή της Νatura 2000 η υλοποίηση της σχεδιαζόμενης οικιστικής δόμησης.
Συμπαραστεκόμαστε και είμαστε σύμφωνοι σε κάθε ενέργεια του Συλλόγου Μηχανικών Τριφυλίας καθώς και του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας δόμησης Τριφυλίας, που αποβλέπουν στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και στην τήρηση της πολεοδομικής νομοθεσίας. Είναι πάγια θέση του Τεχνικού Επιμελητηρίου η δράση του ενάντια σε κάθε περιβαλλοντική καταστροφή απ΄ όπου και αν προέρχεται, πολύ δε περισσότερο που η περιοχή έχει χαρακτηριστεί Νatura 2000 και Τόπος Κοινοτικής Σημασίας.
Έχουμε καθήκον σαν επιστήμονες και μηχανικοί να φροντίζουμε για την προστασία όλων των χαρακτηρισμένων και ευαίσθητων περιοχών γιατί αποτελούν τον πλούτο της χώρας μας».