Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2013 16:19

Υψηλοί τόνοι από τους δημάρχους Καλαμάτας, Τριφυλίας και Μεσσήνης για τη διαθεσιμότητα

Υψηλοί τόνοι από τους δημάρχους Καλαμάτας, Τριφυλίας και Μεσσήνης για τη διαθεσιμότητα

ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΙΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
Σε υψηλούς τόνους αντέδρασαν σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στο Δημαρχείο Καλαμάτας, οι δήμαρχοι Καλαμάτας, Τριφυλίας και Μεσσήνης, για την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας στους Δήμους. Η μνημονιακή πολιτική συναντά πλέον τη λεκτική αντίδραση και των δημάρχων που στηρίζουν την κυβέρνηση…

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους και είπε ότι θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για να τους στηρίξει. Όπως σημείωσε, με την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας ο Δήμος θα χάσει 18 εργαζόμενους, άλλους 29 θα χάσει με τη διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων και άλλους δέκα με τη διακοπή της συνεργασίας με τους εργαζόμενους του προγράμματος stage.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου υποστήριξε ότι με αυτά τα μέτα οι Δήμοι δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους και την εξυπηρέτηση της κοινωνίας.
Ανακοίνωσε ότι για το θέμα θα γίνει μεγάλη συζήτηση στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στην Τρίπολη.
Ο δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, τάχθηκε κατά της κατάργησης δημοτικών δομών που εξυπηρετούν τους πολίτες, είπε όχι στα οριζόντια μέτρα ενώ τόνισε πως «είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε την κοινωνία».
Ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, τόνισε από την πλευρά του ότι το τίμημα που έχει πληρώσει ήδη η αυτοδιοίκηση, για την κρίση, είναι δυσανάλογα μεγάλο και χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στις μεγάλες περικοπές των πόρων. Επίσης σημείωσε ότι το όλο κλίμα έχει προκαλέσει μεγάλη ανασφάλεια στους δημοτικούς υπαλλήλους, οι οποίοι όσο βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση δεν μπορούν να αποδώσουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.
Σημειώνεται ότι σήμερα δεν λειτούργησαν οι υπηρεσίες ούτε του Δήμου Καλαμάτας ούτε του Δήμου Μεσσήνης, καθώς οι εργαζόμενοι αντιδρούν με τα μέτρα που ετοιμάζονται να εφαρμοστούν, στο πλαίσιο των μνημονίων.
Στ.Μ.