Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013 20:56

Προς παραλαβή το Ανοιχτό Θέατρο Δυτικής Μάνης στο Καμπινάρι της Πλάτσας

ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΡΓΟ
Ετοιμάζονται τα χαρτιά για τη διοικητική παραλαβή του κοίλου του Ανοιχτού Θεάτρου Δυτικής Μάνης, ενός εξαιρετικού έργου σε ένα μαγευτικό τοπίο. Έχει ξεκινήσει δε η διοργάνωση της εκδήλωσης με την οποία θα εγκαινιαστεί το Θέατρο…

Όπως δήλωσε στο «Kalamata Journal» ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Δημήτρης Γιαννημάρας, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να γίνει η παραλαβή εκείνου του τμήματος του έργου το οποίο αφενός έχει αποπερατωθεί και αφετέρου πρέπει να παραδοθεί από τον εργολάβο ώστε να μπορέσει να γίνει η εκδήλωση.
Ο κ. Γιαννημάρας σημείωσε ότι θα είναι μια εκδήλωση αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη, η οποία θα περιλαμβάνει μουσική, ποίηση και ομιλία. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 21 Αυγούστου, που θα έχει και πανσέληνο.
Σε ό,τι αφορά το έργο, σε εκκρεμότητα βρίσκεται ακόμη η αγορά του απαραίτητου χώρου προκειμένου να κατασκευαστούν οι χώροι υγιεινής, όπως επίσης δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη σειρά άλλων εργασιών. Ο δήμαρχος ανέφερε ότι για την αγορά του χώρου ο Δήμος δεν διαθέτει ακόμη τα χρήματα που χρειάζονται. Εξέφρασε όμως την αισιοδοξία ότι κάποια χρήματα θα συγκεντρωθούν από την εκδήλωση που θα γίνει, ενώ για το σκοπό αυτό έχει ανοίξει και ηλεκτρονικός κουμπαράς στην ιστοσελίδα του Δήμου.
Η δεύτερη μεγάλη εκδήλωση στο Ανοιχτό Θέατρο Δυτικής Μάνης θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου. Θα παρουσιαστεί η «Ελένη», του Ευριπίδη, παραγωγή των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων Καλαμάτας και Αγρινίου.
Το θέατρο βρίσκεται στο Καμπινάρι της Πλάτσας και έχει 1.560 θέσεις.
Στ.Μ.