Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013 17:15

Επίτιμος δημότης Δυτικής Μάνης ο εφοπλιστής Αθανάσιος Μαρτίνος

ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΤΟΥ
Σε ανταπόδοση για όσα κάνει στην περιοχή, την αναπαλαίωση και αναστήλωση του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Πέτρου στην Καστάνια και τη δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου στην Πλάτσα, ο Δήμος Δυτικής Μάνης ανακήρυξε επίτιμο δημότη του τον εφοπλιστή Αθανάσιο Μαρτίνο…

Η τελετή έγινε χθες, Κυριακή, στην Καστάνια. Ο δήμαρχος, Δημήτρης Γιαννημάρας, εξήρε το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του Αθανάσιου Μαρτίνου, καθώς και τη σεμνότητα και μετριοφροσύνη του. Αναφέρθηκε στις δεκάδες εκκλησίες που έχει αναπαλαιώσει και αναστηλώσει, ενώ μίλησε και για την προσφορά του ως μεγάλου ευεργέτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Από την πλευρά του ο εφοπλιστής, αφού έλαβε από το δήμαρχο μια αναμνηστική πλακέτα, έναν παλιό μύλο άλεσης καφέ (από τη λαογραφική συλλογή της Μάνης) και ένα καλάθι με τοπικά μανιάτικα προϊόντα, ευχαρίστησε θερμά για αυτή την πρωτοβουλία, καθώς του δόθηκε η ευκαιρία – όπως ανέφερε χαρακτηριστικά – να ξανά- επισκεφθεί την περιοχή της Δυτικής Μάνης που τόση εντύπωση του προκάλεσε την πρώτη φορά που την επισκέφθηκε.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το Χορευτικό Όμιλο «ΛΕΥΚΙΠΠΟ» και παράθεση μικρής δεξίωσης με προσφορά μανιάτικων εδεσμάτων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καστανιωτών «Η Κοίμησης Της Θεοτόκου».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, ο υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Παναγιώτης Παστουσέας, ο επίτιμος δημότης Δυτικής Μάνης, ακαδημαϊκός Γρηγόρης Σκαλκέας, η προϊσταμένη της 26ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Καλαμάτας Ευαγγελία Μηλίτση.