Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013 16:14

Υπάρχει πολιτική βούληση, σε υψηλότατο επίπεδο, για το Καλαμάτα-Ριζόμυλος

Υπάρχει πολιτική βούληση, σε υψηλότατο επίπεδο, για το Καλαμάτα-Ριζόμυλος

ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
Τα χρήματα για την κατασκευή του δρόμου Καλαμάτας-Ριζόμυλου είναι εξασφαλισμένα, είπε σήμερα ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, προσθέτοντας μάλιστα ότι «υπάρχει πολιτική βούληση, σε υψηλότατο επίπεδο, για την προώθηση του έργου»…

Σημειώνεται ότι πριν από μία εβδομάδα περίπου ο δήμαρχος Μεσσήνης είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, που έκανε τις ολιγοήμερες διακοπές του στη Μεσσηνία και ενδεχομένως συζήτησαν και για το έργο αυτό.
Χθες ο δήμαρχος είχε συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη, παρουσία της νέας γενικής γραμματέως του υπουργείου, πρώην βουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ Νάντιας Γιαννακοπούλου, με τον οποίο επίσης συζήτησαν το θέμα, δεδομένου ότι ετοιμάζεται προσφυγή προς τον υπουργό με σκοπό την αποσαφήνιση των ασαφών τροποποιημένων περιβαλλοντικών  όρων του έργου.
Ο δήμαρχος, απαντώντας σε ερώτηση για πληροφορίες που προέρχονται από το υπουργείο Υποδομών, σύμφωνα με τις οποίες δεν υπάρχουν τα χρήματα που απαιτούνται για να γίνουν οι απαλλοτριώσεις και να κατασκευαστεί το έργο, σχολίασε: «Οι πληροφορίες που προέρχονται από παράγοντες του υπουργείου δεν ξέρω τι στόχους εξυπηρετούν και δεν μπορώ να τοποθετηθώ. Μένω στην πολιτική βούληση που υπάρχει σε υψηλότατο επίπεδο για την προώθηση του έργου και οι πιστώσεις είναι εξασφαλισμένες».
Επίσης ο δήμαρχος τόνισε ότι σκοπός της προσφυγής προς τον υπουργό Περιβάλλοντος δεν είναι η καθυστέρηση και η ακύρωση του έργου. Υπογράμμισε ότι το έργο είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να γίνει, με την προϋπόθεση ότι θα ληφθούν υπόψη οι όροι που έχει θέσει το Δημοτικό Συμβούλιο με επανειλημμένες αποφάσεις του. Σημείωσε δε ότι η οριστική μελέτη του έργου, που ολοκληρώνεται, ενδεχομένως θα παραδοθεί πριν εκδικαστεί η προσφυγή του Δήμου και τότε θα αποσαφηνιστεί κατά πόσο έχουν ληφθεί υπόψη τα αιτήματα του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης.
Τέλος, αναφερόμενος στον γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μανώλη Αγγελάκα, τόνισε ότι η συμβολή του για την προώθηση του έργου ήταν καθοριστική και σημείωσε ότι τα περισσότερα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας και του Δημοτικού Συμβουλίου τα αποδέχτηκε, κάτι όμως που δεν μπορεί να αποτυπωθεί, όπως είπε, στη σχετική απόφαση των περιβαλλοντικών όρων.
Στ.Μ.