Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012 18:43

Παρουσιάστηκε στο «Διάζωμα» η ηλεκτρονική ξενάγηση στην Αρχαία Μεσσήνη

Παρουσιάστηκε στο «Διάζωμα» η ηλεκτρονική ξενάγηση στην Αρχαία Μεσσήνη

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΑΝΙΚΟ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα ηλεκτρονικής ξενάγησης στην Αρχαία Μεσσήνη, το οποίο έρχεται να κάνει τον αρχαιολογικό χώρο ακόμη πιο γνωστό στον κόσμο και πιο ελκυστικό στους επισκέπτες του, παρουσιάστηκε το μεσημέρι, σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου «Διάζωμα», στην οποία παρέστη και ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, αλλά και εκπρόσωποι του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και του υπουργείου Πολιτισμού.
Το πρόγραμμα της ηλεκτρονικής ξενάγησης έγινε από το «Διάζωμα», με χρηματοδότηση του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», ενώ ανάλογο ετοιμάστηκε και για την Επίδαυρο.

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου Μεσσήνης, η συγκεκριμένη εφαρμογή «κατεβαίνει» από το διαδίκτυο δωρεάν και θα φέρει την Aρχαία Μεσσήνη, μέσω του διαδικτύου, στα σπίτια των κατοίκων όλης της υφηλίου, ενώ όσοι επισκέπτονται τον αρχαιολογικό χώρο, θα ξεναγούνται μέσω του κινητού τους τηλεφώνου, εφόσον δεν υπάρχουν ξεναγοί.
Το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί και στην Αρχαία Μεσσήνη.
Ο δήμαρχος, Στάθης Αναστασόπουλος, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του «Διαζώματος», Σταύρο Μπένο, και τα μέλη του Συμβουλίου, που επέλεξαν την Αρχαία Μεσσήνη ως έναν από τους δύο πρώτους αρχαιολογικούς χώρους όπου θα γίνεται ξενάγηση μέσω κινητού τηλεφώνου.
Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, συζητήθηκε και το θέμα του Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αρχαίας Μεσσήνης, που θα διοργανώνεται από το Δήμο Μεσσήνης. Ανακοινώθηκε ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στη Μεσσήνη με μέλη του «Διαζώματος», ανάμεσα στα οποία θα είναι η Κλεοπάτρα Δίγκα, ο Χρήστος Λάζος, καθώς και η Λυδία Κονιόρδου, για να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες και να ληφθούν στη συνέχεια οι σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.