Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014 20:50

Οι πρώτοι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Δυτικής Μάνης

Πέτρος Ταβουλαρέας, Κώστας Λαμπρινέας, Παναγιώτης Κουφαλάκος, Βάσω Σπυρέα Πέτρος Ταβουλαρέας, Κώστας Λαμπρινέας, Παναγιώτης Κουφαλάκος, Βάσω Σπυρέα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Π. ΚΟΥΦΑΛΑΚΟ
Δήμος που θα προτάσσει τα λαϊκά συμφέροντα και δεν θα λειτουργεί σαν το μακρύ χέρι του κράτους για την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, είναι αυτός που προτείνει ο υποψήφιος δήμαρχος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Δυτικής Μάνης, Παναγιώτης Κουφαλάκος, ο οποίος παρουσίασε σήμερα και τους πρώτους υποψηφίους του…

Ο Παναγιώτης Κουφαλάκος υποστήριξε ότι οι άλλοι τρεις υποψήφιοι δήμαρχοι, ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Γιαννημάρας και οι πρώην δήμαρχοι Αβίας Παναγιώτης Μπασάκος και Λεύκτρου Γιάννης Μαραμπέας, έχουν ουσιαστικά την ίδια πολιτική, διαφέρουν μόνο στις λεπτομέρειες.
Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Δυτικής Μάνης, τους οποίους παρουσίασε ο Παναγιώτης Κουφαλάκος είναι:
1 Βαβαρούτσου Βασιλική, Ταμίας στην ΔΕΥΑ Μεσσήνης
2 Γιαννέα Ελένη, Ακτινολόγος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας
3 Γιαννακέας Βαγγέλης, Οικοδόμος
4 Γκούζος Παναγιώτης, Εκτελωνιστής
5 Καβαθέας Παναγιώτης, Επαγγελματίας
6 Λαμπρινέας Κώστας, Εκπαιδευτικός
7 Ξυδέας Κώστας, Ιδιωτικός Υπάλληλος
8 Ξυδέας Σταύρος, Σιδεράς
9 Παπαδέα Κυριακοπούλου Χαρίκλεια, Συνταξιούχος Δημοσίου
10 Πατριαρχέας Παρασκευάς, Συνταξιούχος
11 Πατιστέα Νίκη, Νηπιαγωγός
12 Σιδέρης Παναγιώτης, Συνταξιούχος
13 Σπυρέα Βάσω, Ιδιωτική Υπάλληλος
14 Σπυρέας Σωτήρης, Υπάλληλος ελτα
15 Ταβουλαρέας Πέτρος, Ηλεκτρολόγος
16 Φαιπέας Παναγιώτης, Αγρότης
17 Φουντέας Παντελής, Δημόσιος Υπάλληλος
18 Χρηστέα Στέλλα, Μηχανικός Ε.Μ.Π.
19 Ψαλτήρας Νίκος, Επαγγελματίας Τυποποιητής Ελαιολάδου
Ο Παναγιώτης Κουφαλάκος στην τοποθέτησή του σημείωσε: «Ενάμισι εκατομμύριο ευρώ χρέος αφήνει προίκα ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης, για τις επόμενες Δημοτικές Αρχές. Tα τακτικά έσοδα ανέρχονται σε 62.000 ευρώ από τα οποία οι 52.000 ευρώ αφορούν τακτικές αποδοχές. Αυτά ειπώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη. Δεν αμφισβητήθηκε το χρέος από κανέναν. Μάχη δόθηκε μεταξύ Γιαννημάρα-Μαραμπέα-Μπασάκου για το ποιος ευθύνεται και για ποιο ποσό.
Είναι ανάγκη τα πλατιά Λαϊκά Στρώματα, να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα. Η συνάθροιση στα ψηφοδέλτια τους στελεχών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΡΙΖΑ, αλλά και άλλων δήθεν ανεξάρτητων αναχωμάτων, είναι για την νομή της εξουσίας και της υλοποίησης της Ευρωπαϊκής Πολιτικής.
Στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση κινήθηκε ο εκλεγμένος με το συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης»: Λαμπρινέας Κώστας. Αντιτάχθηκε σθεναρά από την 1η χρονιά στον άθλιο πετσοκομμένο προϋπολογισμό. Πρότεινε να καταψηφιστούν οι προϋπολογισμοί και οι τροποποιήσεις του από το Δημοτικό Συμβούλιο, ως σκληρά αντιλαϊκοί. Στην πορεία αντιτάχθηκε σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο που ήρθε για έγκριση και στήριξε τα όσα, δυστυχώς ελάχιστα, ήταν θετικά.
Απέναντι στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση εμείς αγωνιζόμαστε για Περιφέρειες και Δήμους κοντά και όχι ενάντια στο λαό.
Θα πρωτοστατήσουμε στον αγώνα μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο:
- Για πρωτοβάθμια δημόσια υγεία, που η έλλειψη της στην Δυτική Μάνη παίρνει εφιαλτικά χαρακτηριστικά.
- Για Δημόσιο Νοσοκομείο πλήρως εξοπλισμένο και με το απαραίτητο επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό που θα παρέχει υπηρεσίες υγείας δωρεάν, για όλους του πολίτες.
Θα πρωτοστατήσουμε στους κοινωνικούς αγώνες για κατοχύρωση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και όχι εθελοντική εργασία και χαρτζιλίκια. Το έχει παρακάνει ο Δήμαρχος στην Δυτική Μάνη με συμβάσεις εργασιακού μεσαίωνα και χωρίς ωράριο, όπως καταγγέλλουν συμβασιούχοι.
Θα πρωτοστατήσουμε στους αγώνες μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο:
- για δωρεάν δημόσια παιδεία, χωρίς Χορηγούς και εμπορευματοποίηση της παιδείας.
- για Δημόσια δωρεάν μεταφορά των μαθητών, με ασφαλή Λεωφορεία που θα εξασφαλίζουν την ασφάλεια των Μαθητών.
- για δωδεκάχρονο δημόσιο σκολειό γενικής παιδείας με μουσική και αισθητική καλλιέργεια.
Θα πρωτοστατήσουμε στους αγώνες μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, για να μην μείνει κανένας συμπολίτης μας χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό και χωρίς πρόσβαση στην υγεία.
Δεν θα επιτρέψουμε να βγει στον πλειστηριασμό καμία εργατική-αγροτική-λαϊκή κατοικία.
Θα πρωτοστατήσουμε στους αγώνες μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο για ισόρροπη ανάπτυξη όλης της Μάνης, παραλιακής και μη.
Μαζί με τις Λαϊκές επιτροπές, που θα τις ενθαρρύνουμε, θα διεκδικήσουμε τους ανάλογους πόρους για την Μάνη των ονείρων μας.
Μαζί με τις Λαϊκές επιτροπές θα οργανώσουμε ενημέρωση σε αγροτικά, εργατικά και επαγγελματικά ζητήματα της καθημερινότητας.
Θα πρωταγωνιστήσουμε στον αγώνα για αλληλεγγύη με ταυτόχρονη αγωνιστική διεκδικητική κινητοποίηση. Με σεβασμό στην αξιοπρέπεια. Με Αλληλεγγύη και όχι ελεημοσύνη - ουσιαστικά ζητιανιά. Δίνουμε τη μάχη δυναμικά και με αισιοδοξία.
Θα πρωτοστατήσουμε στην πάλη μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο:
- Για Οργανωμένη Τεχνική Υπηρεσία, απαραίτητη προϋπόθεση για την λειτουργία του Δήμου.
- Για αντιπλημμυρικά έργα με προτεραιότητα (στο Νιοχώρι και στη Στούπα).
- Για αντισεισμική προστασία, έλεγχο σχολείων και νηπιαγωγείων (με άμεση προτεραιότητα στο νηπιαγωγείο Σταυροπηγίου).
- Για Αγροτική οδοποιία.
- Για προστασία από την άναρχη Δόμηση.
- Για δωρεάν Δημόσια διαχείριση των απορριμμάτων με ανακύκλωση, κομποστοποίηση και διαλογή στην πηγή, με περισυλλογή των ανακυκλώσιμων με ειδικά Φορτηγά και όχι συμβατικά.
- Για άμεση κατάργηση των χωματερών και αποκατάσταση τους.
- Για προστασία του Μεσσηνιακού κόλπου από αστικά λήμματα και μη, με διεκδίκηση χρηματοδότησης μελετών για αποχέτευση και βιολογικούς.
Όμως μακριά από εμάς οι αυταπάτες. Οι Δήμοι έχουν χάσει κάθε ίχνος τοπικής αυτοδιοίκησης και δεν είναι παρά το μακρύ χέρι της κεντρικής διοίκησης, του κράτους που προορίζεται να «περνάνε» την αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ και Κυβέρνηση και να απορροφούν την λαϊκή αγανάκτηση που αυτή προκαλεί.
Για να διεκδικήσουμε όλα τα παραπάνω, κάτω από καλύτερες προϋποθέσεις, από οποιαδήποτε Κυβέρνηση, τα επόμενα 5 χρόνια, πρέπει ο Λαός να αλλάξει τους συσχετισμούς δύναμης σε περιφερειακό και Εθνικό επίπεδο.
Να γιατί θεωρούμε ότι η εκλογική μάχη για τους Δήμους, τις Περιφέρειες και το Ευρωκοινοβούλιο είναι μια μάχη κατεξοχήν πολιτική και πρέπει να δοθεί ενιαία. Καλούμε το λαό μας να βγάλει τα συμπεράσματά του μέσα από την καθημερινή του πείρα, από τα καθημερινά του βιώματα και να τιμωρήσει και με την ψήφο του σ’ αυτή την διπλή εκλογική μάχη τους υπεύθυνους για τα βάσανα του. Να μην τους επιβραβεύσει με την ψήφο του και στις τρεις κάλπες. Γιατί οι πολιτικοί τους εκφραστές βρίσκονται και στις τρεις κάλπες. Για τον Δήμο Μάνης εκφράζονται και από τους τρεις διεκδικητές της Δημαρχίας. Γιαννημάρα, Μαραμπέα και Μπασάκο».