Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012 03:00

Σπουδαίοι συμπαραστάτες του Διεθνούς Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίας Μεσσήνης

Λυδία Κονιόρδου, Κλεοπάτρα Δίγκα και Στάθης Αναστασόπουλος Λυδία Κονιόρδου, Κλεοπάτρα Δίγκα και Στάθης Αναστασόπουλος

ΛΥΔΙΑ ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ, ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΜΕΛΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΖΟΣ, ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΔΙΓΚΑ
Με συμπαραστάτες σπουδαίες προσωπικότητες της τέχνης και της επιστήμης «στήνει» ο Δήμος Μεσσήνης το φιλόδοξο θεσμό του Διεθνούς Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αρχαίας Μεσσήνης, ο οποίος μπορεί να προσδώσει μεγαλύτερο πολιτιστικό κύρος στην περιοχή. Πιο γνωστή προσωπικότητα η Λυδία Κονιόρδου, ηθοποιός, σκηνοθέτης και επικεφαλής του Κέντρου Αρχαίου Δράματος «Δεσμοί». Ο Πέτρος Θέμελης, υπεύθυνος του αρχαιολογικού έργου στην Αρχαία Μεσσήνη, δεν χρειάζεται συστάσεις. Βοηθούν ακόμη ο Χρήστος Λάζος, πρώην διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, και η Κλεοπάτρα Δίγκα, εικαστικός, πρώτη διευθύντρια του Εικαστικού Εργαστηρίου της ΔΕΠΑΚ στην Καλαμάτα.

Όλες αυτές οι προσωπικότητες «επιστρατεύτηκαν» από το Σωματείο «Διάζωμα» και τον πρόεδρό του, Σταύρο Μπένο, προκειμένου να βοηθήσουν το Δήμο Μεσσήνης σε αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία.
Χθες οι Λυδία Κονιόρδου, Πέτρος Θέμελης, Χρήστος Λάζος και Κλεοπάτρα Δίγκα είχαν σύσκεψη με το δήμαρχο Μεσσήνης, Στάθη Αναστασόπουλο, για τα οργανωτικά θέματα του 1ου Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αρχαίας Μεσσήνης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο από τις 26 Ιουνίου μέχρι και την 1η Ιουλίου. Επειδή τα χρονικά περιθώρια είναι στενά, το Φεστιβάλ φέτος θα έχει εθνικό χαρακτήρα, ενώ συμμετοχές από σχολεία ξένων χωρών θα υπάρχουν από του χρόνου.
Ο δήμαρχος, Στάθης Αναστασόπουλος, σημείωσε σε δηλώσεις του ότι η προκήρυξη για το 1ο Φεστιβάλ είναι σχεδόν έτοιμη και απεύθυνε κάλεσμα συμμετοχής σε όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Δεν παρέλειψε, φυσικά, να ευχαριστήσει το «Διάζωμα» και τους συνεργάτες του Σωματείου, για τη στήριξή τους στην προσπάθεια του Δήμου.
Οι εκπρόσωποι του «Διαζώματος» υπογράμμισαν από την πλευρά τους ότι πρόκειται για μια προσπάθεια που αποσκοπεί, όχι απλά στην επαφή των μαθητών με το αρχαίο δράμα και τον αρχαίο πολιτισμό, αλλά και στην ανάπτυξη μιας βιωματικής σχέσης με τους αρχαίους χώρους θέασης.
Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Αρχαία Μεσσήνη», Γιώργος Δαβίλλας, που εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση για τη δρομολόγηση αυτού του θεσμού.
Παρέστη επίσης ο εκπαιδευτικός Νίκος Φουσιάνης από το 1ο Λύκειο Μεσσήνης, καθώς η τάξη του θα συμμετέχει στο Φεστιβάλ με την «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Ευριπίδη.
Στ.Μ.