Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012 19:41

Αύριο στην Τρίπολη υπογράφεται το ΣΧΟΟΑΠ της Κορώνης

Αύριο στην Τρίπολη υπογράφεται το ΣΧΟΟΑΠ της Κορώνης

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ
ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Υπογράφεται αύριο, Πέμπτη, στην Τρίπολη, το Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) της Δημοτικής Ενότητας Κορώνης, του Δήμου Πύλου Νέστορος.
Η υπογραφή θα γίνει από το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσο Αποστολόπουλο, παρουσία του δημάρχου Πύλου-Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη, ο οποίος υπογραμμίζει ότι το Σχέδιο αυτό θα βάλει σε άλλη βάση την αειφορική ανάπτυξη της περιοχής.

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πύλου-Νέστορος σημειώνεται ότι «αυτή η ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη προήλθε κατόπιν οργανωμένων ενεργειών της δημοτικής αρχής και χάρη στην άριστη συνεργασία με τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αλλά και με τον κ. Αποστολόπουλο. Τονίζεται ότι το ΣΧΟΟΑΠ της Κορώνης θα αποτελέσει ένα από τα πρώτα ΣΧΟΟΑΠ της Πελοποννήσου που θα δημοσιευτούν σε ΦΕΚ. Ο κ. Καφαντάρης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη σημαντική αυτή εξέλιξη και ευχαριστεί το σύνολο των εμπλεκόμενων φορέων, την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, μελετητές, υπηρεσιακούς παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και τον κ. Αποστολόπουλο».