Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012 16:34

Άνοιξε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μεσσήνης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ 
ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μεσσήνης παρουσιάστηκε σήμερα από το δήμαρχο, Στάθη Αναστασόπουλο, και τους συνεργάτες του. Στεγάζεται στο ισόγειο του κτηρίου του ΚΑΠΗ, στην πλατεία του Νησιού. Εκεί συγκεντρώνονται τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία προσφέρονται σε δέκα μέχρι στιγμής νοικοκυριά του Δήμου, που βεβαιωμένα βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Στην παρουσίαση του Κοινωνικού Παντοπωλείου παρέστη σύσσωμη η δημοτική αρχή, ενώ ο δήμαρχος μίλησε για το χρέος που έχει κάθε Δήμος να στηρίζει τους πολίτες που χειμάζονται αυτή τη δύσκολη περίοδο. Ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι εργάζονται για να επιτύχει αυτή η κοινωνική παρέμβαση, τους εθελοντές, τα αρμόδια στελέχη της δημοτικής αρχής, τους χορηγούς, ενώ διαβεβαίωσε ότι όλα γίνονται με απόλυτη διαφάνεια, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι οι αιτήσεις για την παροχή βοήθειας αξιολογούνται από διαπαραταξιακή επιτροπή, που έχει θέσει συγκεκριμένα κριτήρια.
Μίλησαν ακόμη η αρμόδια αντιδήμαρχος, Ελένη Τσέλιου, ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης που στηρίζει αυτή την προσπάθεια, Ηλίας Πατσιώτης, και ο πρόεδρος του νομικού προσώπου «Αρχαία Μεσσήνη», Γιώργος Δαβίλλας.
ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ
ΤΟΝ ΠΑΜΙΣΟ
Επίσης μίλησε ο πρόεδρος του αθλητικού ομίλου Πάμισος, Γιώργος Πετρουλάκης. Σημειώνεται ότι ο Πάμισος έχει ευαισθητοποιηθεί ιδιαίτερα και μάλιστα έχει διοργανώσει ήδη έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, τα έσοδα του οποίου διατέθηκαν για την αγορά τροφίμων για το παντοπωλείο. Όπως τόνισε ο κ. Πετρουλάκης, ο Πάμισος θα συνεχίσει να υποστηρίζει αυτή την κοινωνική δομή και ήδη κάνει προσπάθειες να κλείσει παιχνίδια με μεγάλες ομάδες, όπως με τον Αστέρα Τρίπολης, ώστε να ενημερωθεί περισσότερο ο κόσμος για το παντοπωλείο και να συγκεντρωθούν περισσότερα χρήματα για τρόφιμα και άλλα είδη.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μεσσήνης μέχρι τώρα υποστηρίζεται, εκτός από τον Πάμισο, από τους συλλόγους των χωριών Στέρνα, Διόδια, Μαθία, Χράνοι, Πανυπέρι, καθώς και από την επιχείρηση Ναυαρίνο.
Τα μέλη και οι εθελοντές του ΚΑΠΗ και του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» κάθε μήνα θα επισκέπτονται τα νοικοκυριά που έχουν ανάγκη και θα προσφέρουν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο ένα καλάθι με τρόφιμα και άλλα είδη.
Στ.Μ.