Παρασκευή, 13 Απριλίου 2012 00:36

Οι Σουηδοί τιμούν τον Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλιτήρα και την Πύλο

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ
Στην καρδιά τους κρατούν οι Σουηδοί την Πύλο, χάρη στον Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλιτήρα, που στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Στοκχόλμης κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα άνευ φοράς. Φέτος η Σουηδία γιορτάζει την επέτειο των 100 χρόνων από την Ολυμπιάδα της Στοκχόλμης και στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων 16 Σουηδοί δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν τη Μεγάλη Τετάρτη την Πύλο και τίμησαν τη μνήμη του Κωστή Τσικλιτήρα.

Τους Σουηδούς, μεταξύ των οποίων ο Μπο Πέττερσον, μέλος σήμερα της Σουηδικής Ολυμπιακής Επιτροπής και παλιός προπονητής της «Μαύρης Θύελλας», υποδέχτηκε ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, ο οποίος και τους ξενάγησε στο σπίτι του Κωστή Τσικλιτήρα.
Οι Σουηδοί προσκάλεσαν το δήμαρχο στη Στοκχόλμη, στις 9 Ιουνίου, σε εκδήλωση που διοργανώνουν για τον Κωστή Τσικλιτήρα. Όπως η Σουηδία γιορτάζει τα εκατό χρόνια από την Ολυμπιάδα της Στοκχόλμης, έτσι και ο Δήμος Πύλου-Νέστορος έχει διοργανώσει εκδηλώσεις για τα εκατό χρόνια από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Κωστή Τσικλιτήρα. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν την πραγματοποίηση μαθητικών αγώνων, τη βράβευση του ανιψιού του Κωστή Τσικλιτήρα που βρίσκεται εν ζωή, καθώς και την έκδοση λευκώματος με έγγραφα του χρυσού ολυμπιονίκη.
Ο Μπο Πέττερσον προσέφερε στο δήμαρχο ένα βιβλίο εκ μέρους της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας του, ενώ και ο εκπρόσωπος του δημάρχου της πόλης Φέστερβικ προσέφερε στον κ. Καφαντάρη το έμβλημα της πόλης ως ένδειξη φιλίας. Ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος ανταπέδωσε, προσφέροντας και από την πλευρά του βιβλία ως αναμνηστικά δώρα.