Πέμπτη, 17 Μαϊος 2012 19:10

Αδυναμία δήλωνει ο δήμαρχος Μεσσήνης για τη διαχείριση της καθημερινότητας!

Αδυναμία δήλωνει ο δήμαρχος Μεσσήνης για τη διαχείριση της καθημερινότητας!

ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Αδυναμία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, όσον αφορά τη διατήρηση του Δήμου Μεσσήνης καθαρού και ευπαρουσίαστου, δήλωσε το μεσημέρι, σε συνέντευξη τύπου, ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος. Η αιτία είναι, όπως τόνισε, ότι το κράτος έχει παραλύσει με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν οι απολύτως αναγκαίες προσλήψεις.

«Σε δύσκολη κατάσταση έχει περιέλθει ο Δήμος Μεσσήνης, όπως άλλωστε και όλοι οι Δήμοι της Ελλάδος, με την αδυναμία του να προσλάβει προσωπικό, ώστε να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις ανάγκες καθαριότητας και βασικών αναγκών καθημερινότητας του δημότη. Αυτό οφείλεται στην αδράνεια της πολιτείας να αναλάβει πρωτοβουλία, έτσι ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που ανέκυψαν σχετικά με την πρόσληψη εποχικού προσωπικού (8μηνα, δίμηνα, κοινωφελής εργασία)», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασόπουλος.
Ο δήμαρχος ζήτησε προκαταβολικά συγνώμη από τους κατοίκους του Δήμου του, ενώ απεύθυνε κάλεσμα στους εθελοντές για κοινές δράσεις με σκοπό να αντιμετωπιστούν καταστάσεις, τις οποίες μόνος του ο Δήμος δεν μπορεί να διαχειριστεί.
Ο δήμαρχος εξήγησε ότι στα μέσα Ιανουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την πρόσληψη 26 ατόμων με ειδικότητες που αφορούν ανταποδοτικές υπηρεσίες (καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμό, ύδρευση), η οποία άμεσα προωθήθηκε προς έγκριση ωστόσο ακόμη αυτή δεν έχει δοθεί.
Ακόμη ο κ. Αναστασόπουλος τόνισε ότι δεν μπορούν να προσληφθούν ούτε έκτακτοι εργάτες με σύμβαση δύο μηνών, εξαιτίας σχετικής απαγόρευσης λόγω των εκλογών.
Αναφορικά με το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας ο δήμαρχος τόνισε ότι «η απόφαση του ΑΣΕΠ και του υπουργείου Εργασίας να διακόψουν τη διαδικασία παραλαβής των αιτήσεων των ενδιαφερομένων, λόγω των εκλογών, παρόλο που ο φορέας υλοποίησης είναι ιδιωτικός και δεν εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 28 του Ν. 2190/1994, θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υλοποίηση του προγράμματος. Το χρονοδιάγραμμα μετατίθεται ολοένα και αργότερα με αποτέλεσμα να χαθεί η καλοκαιρινή περίοδος, στη διάρκεια της οποίας έχει προγραμματιστεί η υλοποίηση των περισσότερων εργασιών. Ένα πρόγραμμα που έχει πολυδιαφημιστεί τόσο, έχει δώσει ελπίδες τόσο στην τοπική αυτοδιοίκηση για την ενίσχυση έστω και για πέντε μήνες του ανθρώπινου δυναμικού της, όσο και στους χιλιάδες ανέργους που αγωνιούν καθημερινά για την εύρεση εργασίας έστω και για λίγους μήνες, είναι ίσως βέβαιο ότι θα καταλήξει σε αποτυχία. Με επιστολή μας προς τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Πελοποννήσου κ. Π. Νίκα ζητήσαμε την παρέμβαση της ΚΕΔΕ, αλλά και την ενεργοποίηση και τοποθέτηση των κομμάτων, προκειμένου να λυθεί το τόσο σημαντικό για την τοπική αυτοδιοίκηση ζήτημα».
Στ.Μ.