Παρασκευή, 18 Μαϊος 2012 16:57

«Ωριμάζουν» οι μελέτες για το Μεσσήνη-Εύα-Βαλύρα και Λάμπαινα-Αρχαία Μεσσήνη

Η Αρκαδική Πύλη της Αρχαίας Μεσσήνης, όπου προβλέπεται η υπογειοποίηση του δρόμου Η Αρκαδική Πύλη της Αρχαίας Μεσσήνης, όπου προβλέπεται η υπογειοποίηση του δρόμου

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
Με καλούς ρυθμούς φαίνεται ότι προχωρούν οι εργασίες ωρίμανσης των μελετών για τη βελτίωση του οδικού άξονα Μεσσήνης-Εύας-Βαλύρας (συμπεριλαμβάνεται και η γέφυρα της Μαυροζούμαινας), καθώς και Λάμπαινας-Αρχαίας Μεσσήνης-Αρκαδικής πύλης (θα υπογειοποιηθεί στο σημείο του τείχους), έργα που ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, έχει δεσμευτεί ότι θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ εφόσον οι μελέτες τελειώσουν έγκαιρα.

Οι εργασίες ωρίμανσης γίνονται σε συνεργασία των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και του Δήμου Μεσσήνης και χθες, Πέμπτη, ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των διαδικασιών.
Όπως επισήμανε ο κ. Αναστασόπουλος, ήδη εκπονήθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του τμήματος Μεσσήνη - Εύα και προετοιμάζεται ο φάκελος για την ανανέωση των όρων του τμήματος Εύα - Βαλύρα. Επίσης η εκπόνηση γεωλογικής μελέτης για το τμήμα «Εύα - Βαλύρα» θα γίνει από το Δήμο προκειμένου να ωριμάσει το έργο και να είναι δυνατή η ένταξή του. Πρόσφατα επίσης ο Δήμος υποστήριξε τους μελετητές της Περιφερειακής Ενότητας που ετοιμάζουν τις γεωτεχνικές έρευνες για την ωρίμανση του τμήματος «Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη - Αρκαδική Πύλη».
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στην τελευταία συνεδρίασή του εισηγήθηκε για την Περιβαλλοντική αδειοδότηση του τμήματος Μεσσήνη - Εύα και αναμένεται πολύ σύντομα η έκδοση των περιβαλλοντικών όρων για το τμήμα αυτό.