Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2012 19:38

Η πίτα του Συλλόγου των Απανταχού Νησιωτών "Πάμισος"

Η πίτα του Συλλόγου των Απανταχού Νησιωτών "Πάμισος"

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
Ενθουσιασμένος έμεινε ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, από τη συμμετοχή του στη γιορτή του Συλλόγου των Απανταχού Νησιωτών «Πάμισος», για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του, την Κυριακή, στην Αθήνα, στο καφέ «Άπολις», στην οδό Αιόλου και Αγίας Ειρήνης.
Ο δήμαρχος στον χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι η δύναμη του Νησιού είναι οι άνθρωποί του και τόνισε ότι είναι εντυπωσιακό το πόσες πολλές και σημαντικές προσωπικότητες κατάγονται από τη Μεσσήνη.

Κατά τη γιορτή απεύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του Συλλόγου, Δημήτρης Δημόπουλος, που έκανε εκτενή αναφορά στην πλούσια δραστηριότητα του «Παμίσου»
Από την πλευρά του ο δήμαρχο, όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο τύπου, «χαιρέτησε την μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση των Νησιωτών της Αθήνας και τους ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία, δημιουργία και πρόοδο. Παράλληλα συνεχάρη τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για το πλούσιο έργο τους και την άριστη παρουσία τους στα πολιτιστικά δρώμενα καθώς  και την συμβολή τους στην διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Επιπροσθέτως ο Στάθης Αναστασόπουλος ευχαρίστησε για τη συνεισφορά τους σχετικά με την υπόθεση της επανάκαμψης του Φιλοσοφικού Κέντρου Μεσσήνης στο Δήμο τον πρόεδρο του Συλλόγου, τον τέως πρόεδρο Μιχάλη Γαβρά καθώς τον παριστάμενο ζωγράφο και χαράκτη, Τάκη Κατσουλίδη.
Ο δήμαρχος επίσης συνεχάρη τον παρευρισκόμενο  στην εκδήλωση ποιητή Γεώργιο Μαρκόπουλο, για τα σημαντικά βραβεία με τα οποία τιμήθηκε το 2012 από την Ακαδημία Αθηνών με το Βραβείο Κώστα και Ελένης Ουράνη καθώς και το Κρατικό Βραβείο ποίησης για την ποιητική του συλλογή «Κρυφός κυνηγός».
Συγχαρητήρια απένειμε και στον Στέφανο Ληναίο για την εν γένει συγγραφική του δράση, ο οποίος προσφάτως εξέδωσε βιβλίο με νοσταλγικό τίτλο «Ένα  Ποτάμι  Θάλασσα» και δεσμεύτηκε, σε συνεργασία με τον Δήμο, να παρουσιάσει το βιβλίο του κατά την διάρκεια του καλοκαιριού στο αμφιθέατρο του Πάρκου της Μεσσήνης».
Δημόσια επίσης ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον Γενικό Διευθυντή Νομικών Υποθέσεων της Βουλής, Σάκη Θεοδωρόπουλο, για την πολυσχιδή υποστήριξή του στο έργο της δημοτικής αρχής για την προώθηση ζητημάτων του καλλικρατικού Δήμου Μεσσήνης.
Κλείνοντας ο τόνισε ότι το Νησί διαθέτει πάρα πολλούς ανθρώπους καταξιωμένους στον τομέα της επιστήμης, των γραμμάτων και των τεχνών, τους οποίους ο δήμαρχος κάλεσε να βοηθήσουν στα ζητήματα της πρωτεύουσας αλλά και ολόκληρου του καλλικρατικού Δήμου Μεσσήνης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ