Σάββατο, 26 Μαϊος 2012 00:02

«Ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος κόντρα στο ρεύμα της υποταγής»

Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ κατά την ομιλία της στην Καλαμάτα Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ κατά την ομιλία της στην Καλαμάτα

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη που μπορεί να υψώσει εμπόδια στην πολιτική που στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους και που δεν θα τους εξαπατήσει ποτέ, όπως δεν το έχει κάνει μέχρι σήμερα, τόνισε η υποψήφια βουλευτής Επικρατείας, Αλεξάνδρα Μπαλού, που το βράδυ της Παρασκευής μίλησε στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, κατά την κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κόμματος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στη Μεσσηνία, Αντώνη Κατσά, ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους να αφυπνίσουν την ταξική τους συνείδηση και να στηρίξουν το κόμμα που αγωνίζεται για τα συμφέροντα της τάξης τους. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο εργάτης, ο οικοδόμος, ο υπάλληλος δεν μπορεί να ψηφίζει το ίδιο κόμμα με αυτό που ψηφίζουν οι εφοπλιστές, οι μεγάλοι επιχειρηματίες, οι κεφαλαιοκράτες, είτε είναι η Νέα Δημοκρατία είτε το ΠΑΣΟΚ. Πρόσθεσε ακόμη ο Αντώνης Κατσάς ότι την ταξική αφύπνιση των εργαζομένων εμποδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίζεται φιλολαϊκός, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητεί τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη στήριξη του κεφαλαίου με το χτύπημα των λαϊκών στρωμάτων.
Επίσης, κατά την προεκλογική εκδήλωση ο υποψήφιος βουλευτής Παναγιώτης Κουφαλάκος, παρουσίασε το ψηφοδέλτιο, το οποίο είναι το ίδιο με τις εκλογές της 6ης Μάη, αλλά με την εξής σειρά: Αντώνης Κατσάς, Νίκος Διασάκος, Παναγιώτης Κουφαλάκος, Σοφία Αποστολοπούλου, Σαράντος Κουκούμης, Μπάμπης Λαζαρακόπουλος και Γιώτα Καλογεροπούλου.
Μεταξύ άλλων, η Αλεξάνδρα Μπαλού στην ομιλία της υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη προσπάθεια από τα άλλα κόμματα και από τα οικονομικά συμφέροντα να χτυπηθεί το ΚΚΕ, να συρρικνωθούν οι δυνάμεις του και να αναγκαστεί να υποχωρήσει από τις αρχές του για την υπεράσπιση των εργαζομένων και τη διεκδίκηση της λαϊκής εξουσίας. Η υποψήφια βουλευτής Επικρατείας τόνισε ότι η προσπάθεια αυτή θα αποτύχει παταγωδώς και το ΚΚΕ θα παραμείνει όρθιο και δυνατό, θα συνεχίσει να αγωνίζεται, ώστε τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι να τον καρπώνονται οι ίδιοι και σημείωσε ότι το κόμμα δεν υποχώρησε σε άλλες στιγμές πολύ πιο δύσκολες, σε καμία περίπτωση δεν θα υποχωρήσει ούτε τώρα.
Ο Παναγιώτης Κουφαλάκος σημείωσε από την πλευρά του, μεταξύ άλλων, ότι «δεν κυνηγάμε ευκαιριακά ψήφους. Το κόμμα έχει ιστορική αποστολή να δείξει στην εργατική τάξη ότι πρόβλημα που πρέπει να λυθεί είναι η κατάργηση των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής. Αυτό θα γίνει με την ανάληψη της εξουσίας από την εργατική τάξη και την κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής. Σε αυτή τη ρότα η πάλη μπορεί να βάλει εμπόδια, να φέρει κατακτήσεις. Ισχυρό λοιπόν ΚΚΕ και από την κάλπη».
Στ.Μ.