Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2012 14:30

"Αλεύρωσαν" τους πολιτικούς στη λιτανεία της Υπαπαντής

"Αλεύρωσαν" τους πολιτικούς στη λιτανεία της Υπαπαντής

ΠΡΟΣΑΓΩΓH ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Έβρεξε… αλεύρι, στη λιτανεία της Υπαπαντής! Γυναίκα πέταξε αλεύρι στους πολιτικούς και αμέσως συνελήφθη από την ισχυρότατη αστυνομική δύναμη που τους προστάτευε. Πρόκειται για δημοτική υπάλληλο, η οποία έχει οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου έχουν πάει επίσης «αγανακτισμένοι» για να διαμαρτυρηθούν και να συμπαρασταθούν.
Κατά τη λιτανεία, υπήρχαν και άλλες μεμονωμένες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, αφού σε δυο-τρία σημεία ακούστηκαν τα γνωστά συνθήματα προς τους πολιτικούς: «Κλέφτες - κλέφτες» ή «Η χούντα δεν τελείωσε το ’73, Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία».

Ήταν πραγματικά εντυπωσιακή η αστυνομική κινητοποίηση για τη «διασφάλιση της τάξης» κατά τη διάρκεια της λιτανείας. Δίπλα από τους πολιτικούς υπήρχαν αστυνομικοί της Ασφάλειας, παρά δίπλα αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, πολλοί ακόμη αστυνομικοί ήταν διασκορπισμένοι, ενώ είχε κινητοποιηθεί και ολόκληρη η Δημοτική Αστυνομία Καλαμάτας.
Προς συμπαράσταση της υπαλλήλου που οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα, έσπευσαν, εκτός από τους «αγανακτισμένους», και μέλη του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων, ενώ αντίδραση αναμένεται και από τις παρατάξεις της μειοψηφίας, τουλάχιστον εκείνες που πρόσκεινται στην Αριστερά.
Περισσότερο "αλευρώθηκαν" ο αντιδήμαρχος Χρίστος Ριζάς, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Πολίτης και Κώστας Αθανασόπουλος, ενώ δεν τη γλίτωσαν ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Μαρκόπουλος, και, λιγότερο, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιώργος Γεωργίου (ΛΑΟΣ).
Όσον αφορά στον εορτασμό, για μια ακόμη φορά σημειώθηκε το φυσικό φαινόμενο της διακοπής της βροχής, προκειμένου να βγει ο κόσμος στους δρόμους και να παρακολουθήσει τη λιτάνευση της ιερής εικόνας. Στη λιτανεία, ωστόσο, συμμετείχε μόνο ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Οι υπόλοιποι, ο Βεροίας Παντελεήμων, που χοροστάτησε, ο Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος, ο Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, ο Πατρών Χρυσόστομος, ο Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος και ο Ιλίου Αθηναγόρας, παρέμειναν στον καθεδρικό ναό κατά τη διάρκεια της λιτανείας.
Από τους βουλευτές, διακρίναμε τον Γιάννη Λαμπρόπουλο και τον Δημήτρη Κουσελά, που αποχώρησε σύντομα. Από την Περιφέρεια, τους αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Παναγιώτη Αλευρά.
Λόγω της οικονομικής κρίσης και της γενικότερης κοινωνικής κατάστασης, ο Δήμος φέτος, πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, δεν παρέθεσε δεξίωση για τους επίσημους προσκεκλημένους του. Ωστόσο, μέρος των χρημάτων που εξοικονομήθηκε, θα διατεθεί για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.
Στ.Μ.