Τετάρτη, 30 Μαϊος 2012 02:59

Ομιλία του Φώτη Κουβέλη στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας

Ομιλία του Φώτη Κουβέλη στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας

ΑΠΟΨΕ
Προεκλογική ομιλία στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας θα εκφωνήσει απόψε, στις 8.30, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης. Θα παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματός του για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Χθες ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι το πρόγραμμα του κόμματός του προτείνει την προώθηση πενταετούς αναπτυξιακού προγράμματος που θα στηρίζεται στη δανειοδότηση 20-30 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αλλά και στη χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ, στο οποίο υπάρχουν χρήματα τα οποία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, βρίσκονται σε βαθύ ύπνο με ευθύνη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
"Η Ελλάδα μπορεί να περπατήσει στο δρόμο της προκοπής, αρκεί να αλλάξει το περιεχόμενο της πολιτικής που ασκείται και αυτό βρίσκεται στα χέρια του ελληνικού λαού", τόνισε ο κ. Κουβέλης ο οποίος επέκρινε τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τη στάση τους απέναντι στο μνημόνιο.
"Όταν υποστήριζα μέσα και έξω από τη Βουλή ότι είναι δυνατή η αποδέσμευση από το μνημόνιο οι κκ Σαμαράς και Βενιζέλος έλεγαν ότι αυτό είναι ανέφικτο. Σήμερα όλοι ήρθαν στα λόγια μας", ανέφερε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και πρότεινε να διεκδικηθεί άμεσα η χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι τις αρχές του 2018.
Ο κ. Κουβέλης επεσήμανε ότι η πρόταση για κατάργηση του μνημονίου "χαϊδεύει αυτιά". Ο ίδιος, ωστόσο, πρότεινε να επιδιωχθεί άμεσα η κατάργηση των νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν στο ύψος του κατώτατου μισθού και να αποκατασταθούν τα εργασιακά δικαιώματα καθώς, όπως σημείωσε, σήμερα "οι εργαζόμενοι είναι αιχμάλωτοι στα χέρια οποιουδήποτε εργοδότη με τις ατομικές συμβάσεις".
Παράλληλα ο κ. Κουβέλης έκανε συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου να βρεθούν τα 11,5 δισ. ευρώ και να μη χρειαστεί τον Ιούνιο να ληφθούν πρόσθετα μέτρα.