Τρίτη, 05 Ιουνίου 2012 18:46

«Σφαγή» στους φίκους που προσέφεραν οι Ρόδιοι μετά τους σεισμούς του 1986!

«Σφαγή» στους φίκους που προσέφεραν οι Ρόδιοι μετά τους σεισμούς του 1986!

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ «ΔΙΚΤΥΟ»
Ο ...«χασάπης» πέρασε το πρωί από την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας και έκανε …«παϊδάκια» τους φίκους που βρίσκονται στο ύψος της οδού Γεωργούλη, δέντρα ιστορικής αξίας, δεδομένου ότι τα προσέφερε ο Δήμος Ροδίων στο Δήμο Καλαμάτας μετά τους σεισμούς του 1986, σε μια ένδειξη αλληλεγγύης.

Η …«σφαγή» προκάλεσε την έντονη αντίδραση του επικεφαλής του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών», Σταμάτη Μπεχράκη, ο οποίος αμέσως επικοινώνησε με τους υπεύθυνους του Δήμου και απείλησε ότι θα προσφύγει στον εισαγγελέα και τη Δασική Υπηρεσία εάν δε σταματήσει η καταστροφή. Φαίνεται ότι η προειδοποίηση έπιασε τόπο, καθώς οι εργασίες διακόπηκαν. Από το Δήμο αναφέρεται ότι οι φίκοι κουρεύτηκαν, ώστε να μπορέσει να εργαστεί ο εργολάβος της ανάπλασης της πλατείας.
Ωστόσο, ειδικοί σημειώνουν ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο ένα τόσο σαρωτικό κούρεμα αυτή την εποχή, δηλαδή τώρα που άρχισαν οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες και η μεγάλη ηλιοφάνεια. Ο Σταμάτης Μπεχράκης σημείωσε πως η δημοτική αρχή όφειλε να σεβαστεί το συμβολισμό αυτών των δέντρων, όπως έκαναν όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, ενώ επισήμανε ότι είχε ρωτήσει για το πράσινο της κεντρικής πλατείας κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, όπου η ενημέρωση που του έγινε ήταν ότι οι φίκοι θα συμπληρωθούν και σε καμία περίπτωση δε θα εκριζωθούν ή μεταφερθούν.
Φαίνεται, όμως, από τις σημερινές εξελίξεις, ότι τελικά κάτι έτρεχε με τα δέντρα. Για το θέμα ρωτήθηκε το μεσημέρι και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, που επέμεινε ότι οι φίκοι ούτε θα εκριζωθούν ούτε θα μεταφερθούν, απλά κουρεύτηκαν για να φουντώσουν…
Στ.Μ.