Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012 17:59

Όλα βαίνουν καλώς στο Δήμο Καλαμάτας για τις εκλογές

Όλα βαίνουν καλώς στο Δήμο Καλαμάτας για τις εκλογές

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ
ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

Όλα έτοιμα είναι στο Δήμο Καλαμάτας για τη διενέργεια των εκλογών της Κυριακής και, μάλιστα, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Θανάσης Ηλιόπουλος, η διαδικασία προχωράει καλύτερα από τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Από το πρωί οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στα εκλογικά τμήματα του Δήμου επισκέπτονται το Δημαρχείο και παραλαμβάνουν τους σάκους με το εκλογικό υλικό. Ήδη οι περισσότεροι από τους σάκους των 130 εκλογικών τμημάτων του Δήμου Καλαμάτας έχουν παραληφθεί και ελάχιστοι είναι οι αντιπρόσωποι που θα τους παραλάβουν αύριο.
Επίσης, ο αντιδήμαρχος σημείωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τους δημοτικούς υπαλλήλους, η Ομοσπονδία (ΠΟΕ-ΟΤΑ) των οποίων είχε καλέσει σε αποχή και απεργία, λόγω της περικοπής των δικαιούχων του εκλογικού επιδόματος, το οποίο επιπροσθέτως «κουρεύτηκε» πάρα πολύ.
Η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών για το εκλογικό επίδομα είναι ευνοϊκότερη από την αντίστοιχη των εκλογών του Μαΐου, αφού το επίδομα έχει αυξηθεί κατά 30% και θα φτάσει στα 100 ευρώ καθαρά, ενώ και οι δικαιούχοι έγιναν 200 από 196.
Ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι οι εμπλεκόμενες με τις εκλογές υπηρεσίες του Δήμου θα είναι ανοιχτές αύριο και την ημέρα των εκλογών, ώστε να εξυπηρετήσουν οποιοδήποτε ψηφοφόρο αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα.
Όσον αφορά το που θα ψηφίσει ο καθένας, αλλαγές δεν έχουν γίνει σε σχέση με το Μάιο.
Στ.Μ.