Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012 18:41

Ο Δήμος θέλει να ανοίξει την πλατεία αλλά ο εργολάβος βάζει θέμα ασφάλειας

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Προσπάθεια ώστε μέχρι το τέλος του μήνα να ανοίξει το βόρειο μέρος της κεντρικής πλατείας, η δαπεδόστρωση του οποίου θα γίνει μετά το φθινόπωρο, καταβάλλεται από τη δημοτική αρχή Καλαμάτας, η οποία ωστόσο φαίνεται να προσκρούει στην άρνηση του εργολάβου, που, δικαιολογημένα από την πλευρά του, δε θέλει να δώσει το έργο σε χρήση πριν το αποπερατώσει.

Ο δήμαρχος ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ότι την Παρασκευή θα συζητήσει το θέμα αυτό με τον ανάδοχο, Μενέλαο Ζώη, σε συνάντηση που θα έχουν στο γραφείο του.
Σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα του αναδόχου και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει τσιμεντοστρωθεί όλο το βόρειο μέρος της κεντρικής πλατείας, άρα θα είναι εφικτή η προσωρινή παράδοσή του για τη κίνηση των πεζών. Ωστόσο, ο ανάδοχος έχει το νόμο με το μέρος του και για λόγους ασφαλείας, τόσο των κατασκευών που έχουν γίνει μέχρι τώρα αλλά και των περαστικών, μπορεί να αρνηθεί την απομάκρυνση των τσίγκινων τειχίων.
Επίσης, ο δήμαρχος επανέλαβε σήμερα ότι οπωσδήποτε μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει παραδοθεί ολοκληρωμένη η οδός Αριστομένους, ενώ πιθανότατα μαζί θα παραδοθεί και ο ποδηλατόδρομος που κατασκευάζεται δίπλα από το δρόμο.
Τέλος, ο κ. Νίκας ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνουν και άλλες ανακοινώσεις για την κεντρική πλατεία. Σημειώνεται ότι, όπως έχει γράψει το «KJ», η δημοτική αρχή σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα μικρό αντίγραφο του επιδαπέδιου σχεδίου που βρίσκεται στο μέσον της κεντρικής πλατείας, στην περιοχή μπροστά από το «Λωτό», όπως επίσης εξετάζει μελλοντικά στην Αριστομένους να δημιουργήσει την αίσθηση πλακόστρωτου με σταμπωτή άσφαλτο.
Στ.Μ.