Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012 20:43

Δύο στα δύο για την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Δύο στα δύο για την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαμάτας

ΝΕΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ 
ΤΟ ΕΣΠΑ ΜΕ 1,1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Μετά από το έργο για την αξιοποίηση της ηλιοθερμικής ενέργειας προκειμένου να περιοριστεί η κατανάλωση πετρελαίου, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, η διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας πέτυχε να εντάξει στο ΕΣΠΑ και το έργο αντικατάστασης του πεπαλαιωμένου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού με σκοπό επίσης την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, με απόφαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου, εγκρίθηκε η σκοπιμότητα για την αντικατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, συνολικού προϋπολογισμού 1,089 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται να γίνει προμήθεια τριών λεβήτων θέρμανσης προϋπολογισμού 90.000 ευρώ, δύο ατμογεννητριών 80.000 ευρώ, δύο αερόψυκτων ψυκτικών συγκροτημάτων αξίας 400.000 ευρώ, 15 κλιματιστικών μονάδων αξίας 380.000 ευρώ κ.λπ
Σε σχετική ανακοίνωση του Νοσοκομείου τονίζεται ότι «το έργο αυτό έρχεται να συμπληρώσει την ήδη ενταγμένη πράξη του έργου «Μερική υποκατάσταση πετρελαίου με ηλιοθερμική ενέργεια, κατασκευή νέας θερμομόνωσης, αναβάθμιση BMS» προϋπολογισμού 776.130 ευρώ, το οποίο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και βρίσκεται σε φάση υλοποίησης.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Μπέζος, σε γραπτή του δήλωση σημειώνει σχετικά: «Μία ακόμη αναπτυξιακή πρόταση που συμβάλλει καταλυτικά στην οικονομία και την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας γίνεται αποδεκτή από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης. Το έργο αυτό μαζί με το ενταγμένο έργο στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ που ήδη υλοποιείται και αφορά την υποκατάσταση πετρελαίου με την τοποθέτηση ηλιακών συλλεκτών στην οροφή του Νοσοκομείου αποτελούν σημαντικά βήματα ενεργειακής αναβάθμισης του Ιδρύματος. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Υγείας που έκανε αποδεκτή την πρόταση μας και να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στο ανθρώπινο δυναμικό της Τεχνικής Υπηρεσίας για την ικανότητά τους να ωριμάζουν τέτοιες πράξεις».