Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012 17:09

Έτοιμο στις αρχές του 2013 το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Το έργο που κρατήθηκε ζωντανό χάρη στο μεγάλο αγώνα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, το νέο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, επισκέφθηκε το μεσημέρι ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, που έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εξέλιξη των εργασιών, οι οποίες υπολογίζεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί στις αρχές του 2013.

Σύμφωνα με τον εργολάβο, το νέο σχολείο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του με την έναρξη του σχολικού έτους 2013-2014, ενώ ο δήμαρχος τόνισε ότι οι εξαιρετικές εγκαταστάσεις του, ιδίως η αίθουσα εκδηλώσεων με τις 600 θέσεις θεατών, οπωσδήποτε θα διατίθενται και για τις ανάγκες της πόλης.
Η διευθύντρια του σχολείου, Άννα Φραγκιά, σημείωσε από την πλευρά της ότι το νέο σχολικό έτος ο αριθμός των μαθητών θα είναι ιδιαίτερα αυξημένος, θα φτάσει τους 180 από τους 147. Κάθε Τάξη του Γυμνασίου θα έχει από δύο Τμήματα, ενώ για πρώτη φορά η Α’ Τάξη του Λυκείου θα έχει δύο τμήματα.
Σημειώνεται ότι το συνολικό κόστος του έργου θα ανέλθει στα 6.500.000 ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός ήταν 9.00.000 ευρώ. Ο κ. Νίκας εξέφρασε την ικανοποίησή του και για την ποιότητα κατασκευής του έργου.
Στ.Μ.