Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018 10:32

Γεύμα Υπαπαντής με 6.000 ευρώ και με «πόρτα» για την «κουστωδία των βουλευτών»…

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Στους ρυθμούς των προετοιμασιών για τον γιορτασμό της Υπαπαντής, Πολιούχου της Καλαμάτας, έχει μπει ο Δήμος Καλαμάτας και στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε το θέμα του γεύματος που παρατίθεται στους επίσημους προσκεκλημένους του Δήμου, σε παραλιακό ξενοδοχείο, το οποίο προσδιορίστηκε ότι θα κοστίσει μέχρι 6.000 ευρώ. Κατά τη συζήτηση όμως ακούστηκαν παράπονα για την απαγόρευση να συνοδεύονται οι δημοτικοί σύμβουλοι από τις ή τους συζύγους τους και ταυτόχρονα για τους βουλευτές, που πηγαίνουν στο γεύμα με την «κουστωδία» τους…

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Φαββατάς, ζήτησε να επιτραπεί στους δημοτικούς συμβούλους να προσέλθουν στο γεύμα με τις ή τους συζύγους τους, τονίζοντας ότι διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό τους.

Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, από την πλευρά του σχολίασε ότι στο γεύμα γίνεται «εισβολή» και διερωτήθηκε τι μπορούν να κάνουν οι υπεύθυνοι για την υποδοχή  των προσκεκλημένων «όταν μπαίνει π.χ. ένας βουλευτής με όλη την ομάδα του, την κουστωδία του …».

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Δημήτρης Οικονομάκος, εξέφρασε τη σταθερή διαφωνία της παράταξής του για την πραγματοποίηση του γεύματος, σημειώνοντας ότι «δεν χρειάζεται αυτό το μεγάλο τραπέζι των 200 ατόμων, είναι υπερβολή, μπορεί να πάει ο Δήμαρχος με τους υπουργούς, με 2-3 αντιδημάρχους και να κάνει ένα τραπέζι 10 – 15 ατόμων, δεν χρειάζονται τα 200 άτομα».

Διαφώνησαν όμως με την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης τόσο ο δήμαρχος όσο και ο επικεφαλής της «Αλλαγής», Θόδωρος Μπρεδήμας, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο γεύμα παρατίθεται επί 140 χρόνια από το Δήμο και δεν μπορεί να σταματήσει τώρα. Επιπλέον ο Παναγιώτης Νίκας σημείωσε ότι «είθισται αυτή την μεγάλη ημέρα για την πόλη, όπου μπορείς να δεις πέντε ανθρώπους, να προβάλεις πέντε αιτήματα».  

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Χάρης Βγενής, επίσης συμφώνησε ότι το συγκεκριμένο γεύμα πρέπει να παρατίθεται, πρόσθεσε όμως ότι παραχωρεί τη δική του πρόσκληση προκειμένου να μπορέσει ο Δημήτρης Φαββατάς να συνοδεύεται από τη σύζυγό του…

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση, απαγόρευσε την πραγματοποίηση τέτοιων δεξιώσεων από τους Δήμους, για τη μείωση δαπανών. Ωστόσο η απαγόρευση ανακλήθηκε μετά από δύο χρόνια.
Στ.Μ.