Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 11:27

Δεν υπάρχει ακόμη «Staff Level Agreement» για το Μέγαρο Χορού…

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ
Εξαιρετικά προσεκτικός ήταν χθες ο γενικός διευθυντής του Δήμου Καλαμάτας, Βασίλης Τζαμουράνης, κατά την ενημέρωση που έκανε στην παράταξη της μείζονος μειοψηφίας σχετικά με τις εργασίες αποκατάστασης στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Ο Βασίλης Τζαμουράνης τόνισε ότι ο εργολάβος έχει δουλέψει για την αποκατάσταση των ελαττωμάτων, ωστόσο ανέφερε ότι εάν αυτά έχουν πράγματι αποκατασταθεί μπορεί να το πει μόνο η Γερμανική εταιρία TUV SUD, η οποία έχει την εξουσιοδότηση για να πιστοποιήσει εάν το έργο που έχει γίνει (σε ό,τι αφορά ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες και μηχανισμούς στη σκηνή) ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές που ορίζει η μελέτη…

Ο Βασίλης Τζαμουράνης ανέφερε ότι ο εργολάβος έχει προσκαλέσει την TUV SUD για να ελέγξει και πιστοποιήσει τις εργασίες που έχει την εξουσιοδότηση να πιστοποιεί. Σημείωσε μάλιστα ότι ο εργολάβος έχει υποβάλει στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου τόσο τα έγγραφα για την πρόσκληση της Γερμανικής εταιρείας όσο και το καταθετήριο για την αμοιβή της.

Ωστόσο, στο Δημοτικό Συμβούλιο εκκρεμεί απόφαση έκπτωσης της αναδόχου κοινοπραξίας. Η απόφαση για την έκπτωση πάρθηκε πριν από ένα χρόνο περίπου, όμως έχουν δοθεί επανειλημμένες παρατάσεις. Και μάλιστα η τελευταία παράταση κανονικά έχει λήξει από τον Οκτώβρη του 2017!

Ο γενικός διευθυντής του Δήμου Καλαμάτας ενημέρωσε τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλη Μάκαρη, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, καθώς και στελέχη της παράταξης ότι διάφορα οικοδομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε το έργο του Μεγάρου Χορού έχουν αποκατασταθεί. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις υγρομονώσεις του κτιρίου, σε μια ρηγμάτωση στο δάπεδο, στην αντικατάσταση όλων των καθισμάτων κ.ά.

Επίσης ο Βασίλης Τζαμουράνης σημείωσε ότι ο εργολάβος έχει δουλέψει για καιρό και εντατικά για την αποκατάσταση των προβλημάτων στη σκηνή και μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι κατά την άποψή του πράγματι διορθώθηκαν τα προβλήματα, αν και απέφυγε να το πει ευθέως, επαναλαμβάνοντας ότι μόνος αρμόδιος να το πιστοποιήσει αυτό είναι η Γερμανική TUV SUD.

Ο Μανώλης Μάκαρης, μετά την εμπεριστατωμένη ενημέρωση από τον γενικό διευθυντή του Δήμου, δήλωσε και από τη δική του πλευρά ότι ο Δήμος βρίσκεται εν αναμονή της TUV SUD προκειμένου να οριστικοποιηθεί εάν το έργο έχει ολοκληρωθεί ή συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα. Σχολίασε ωστόσο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ότι επί μακρό χρονικό διάστημα καταστρατηγούνται όλες οι προθεσμίες για την ολοκλήρωση του έργου και πως η παράταξή του έχει επανειλημμένως καταγγείλει αυτό το θέμα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης επανέλαβε ότι πρόκειται για έργο που έχει κοστίσει 15 εκατομμύρια ευρώ ωστόσο δεν είναι ακόμη λειτουργικό στην ολότητά του αλλά λειτουργεί μόνο για λίγες ημέρες το χρόνο.

Τον Μανώλη Μάκαρη συνόδευσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Σταμάτης Μπεχράκης και Δημήτρης Φαββατάς, ο σύμβουλος το Ασπροχώματος Νίκος Χριστόπουλος και τα στελέχη του συνδυασμού Τάσος Πολυχρονόπουλος,  Γιώργος Γιαννόπουλος και Στέλιος Μητσέας.
Στ.Μ.