Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012 18:06

Για φιέστα στην παράδοση του δρόμου Αλλαγής-Θουρίας, μίλησε ο Θ. Μπρεδημας

ΚΑΙ ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΟ
Για προσπάθεια της σημερινής κυβέρνησης και του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, να σφετεριστεί το έργο του αυτοκινητόδρομου που παραδόθηκε χθες στην κυκλοφορία (Αλλαγή-Θουρία), μίλησε σήμερα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Θόδωρος Μπρεδήμας, που ταυτόχρονα μετέφερε (χωρίς να όμως να την υιοθετήσει) τη διαμαρτυρία πολιτών για την επιβολή διοδίων χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το έργο.

«Μεταφέρουμε την αγανάκτηση των πολιτών για την επιβολή διοδίων στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου από Αλλαγή μέχρι Θουρία, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο εθνικός δρόμος, όπως αυτό κατ’ επανάληψη έχει καταγγελθεί από τους κατοίκους και τους φορείς και ιδιαίτερα υπεύθυνος είναι ο εκ μεταγραφής βουλευτής του ΛΑΟΣ στη ΝΔ και πρώην υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Βορίδης».
Ο κ. Μπρεδήμας πρόσθεσε ότι «επίσης καταγγέλλουμε τη φιέστα των εγκαινίων και τις κινήσεις αποπροσανατολισμού προς πάντα αρμόδιο αλλά και την τακτική του δημάρχου Καλαμάτας με αποτέλεσμα να παραστούν μόνον όσοι είχαν τη «δυνατότητα» πληροφόρησης, περιοριζόμενοι να αναφέρουμε ως παράδειγμα τον «αποκλεισμό» του βουλευτή και πρώην υπουργού Γιάννη Λαμπρόπουλου, ο οποίος αγωνίζεται εδώ και χρόνια έμπρακτα για την ολοκλήρωση του εθνικού δρόμου και μάλιστα καταμήνυσε τους υπεύθυνους για την κατάρρευση του τμήματος Παραδεισίων-Τσακώνας, ενός έργου που ακόμη δεν έχει η ολοκλήρωσή του».
Επιπλέον ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας εξέφρασε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι κατά τα εγκαίνια δεν έγινε αναφορά στη συμβολή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου, ενώ μίλησε επίσης για «μονοπώληση του μεγάλου αυτού έργου από την κυβέρνηση αλλά και από τις δηλώσεις των αρμοδίων και στην ουσία αναρμοδίων υπουργών και του δημάρχου Καλαμάτας, που θέλησαν να σφετερισθούν τα εγκαίνια του έργου αυτού για πρόσκαιρα οφέλη».
Τέλος, αναφέρθηκε σε προβλήματα που έχει δημιουργήσει το έργο και ειδικότερα τον αποκλεισμό της πρόσβασης των αγροτών στα χωράφια τους, στην Αγία Τριάδα Οιχαλίας.
Στ.Μ.