Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012 20:35

Υπό καθεστώς απειλών και τρομοκρατίας κάτοικοι χωριών της Αλαγονίας

φωτό αρχείου φωτό αρχείου

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΑΠΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ 
ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ

Το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και χρόνια, ωστόσο η Αστυνομία δεν έχει δείξει την απαιτούμενη θέληση για την αντιμετώπισή του. Πρόκειται για τους κατοίκους χωριών της Αλαγονίας, που απειλούνται και τρομοκρατούνται, όπως τόνισε και ο δήμαρχος, από ιδιοκτήτες ελεύθερων αγελάδων, όταν πάνε να αντιδράσουν για τις μεγάλες ζημιές που προκαλούν αυτά τα ζώα.

Για την αντιμετώπιση του πολύ σοβαρού αυτού προβλήματος δείχνει εντέλει ενδιαφέρον ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, που σήμερα συγκάλεσε σύσκεψη με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των αρμόδιων υπηρεσιών, της Δημοτικής Αστυνομίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.
Αποφασίστηκε εντός του επόμενου δεκαήμερου να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη, στο χωριό της Αλαγονίας, με τη συμμετοχή των προέδρων των χωριών της περιοχής, στην οποία θα κληθούν οι ιδιοκτήτες των αγελάδων που βόσκουν ελεύθερες. Στους ιδιοκτήτες θα ανακοινωθούν οι υποχρεώσεις τους και ζητηθεί να τις τηρούν διαφορετικά θα επιβάλλονται με αυστηρότητα οι κυρώσεις που προβλέπει η νομοθεσία. Επίσης, στελέχη του Δασαρχείου θα κληθούν να βρουν κατάλληλο χώρο, στον οποίο θα δημιουργηθεί στάβλος για να «κρατούνται» οι ελεύθερες αγελάδες που θα «συλλαμβάνονται» σε κοινόχρηστους χώρους και ξένες ιδιοκτησίες. Το έργο της «σύλληψης» των ζώων θα ανατεθεί σε ένα ή δύο άτομα που θα προσλάβει ο Δήμος για το σκοπό αυτό. Τα ζώα που θα είναι «υπό κράτηση» θα οδηγούνται στο σφαγείο και το κρέας θα προσφέρεται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο για τη σίτιση των άπορων. Αν αυτά ανήκουν σε συγκεκριμένους κτηνοτρόφους, θα τους επιστρέφονται, με την προϋπόθεση ότι δεν θα τα ξαναφήσουν ελεύθερα.
Ο δήμαρχος κ. Νίκας τόνισε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες κατοίκων ότι έχουν απειληθεί και τρομοκρατηθεί από ορισμένους ιδιοκτήτες ζώων και υπογράμμισε: «Στο εξής αυτή η κατάσταση δεν θα είναι άλλο ανεκτή. Οι κάτοικοι φοβούνται και είμαστε εδώ για να δώσουμε λύση άμεσα».
Στ.Μ.