Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 18:12

«Απεργοποιείται» το στρατόπεδο και θα «αποδοθεί» στην τοπική κοινωνία

«Απεργοποιείται» το στρατόπεδο και θα «αποδοθεί» στην τοπική κοινωνία

ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ ΣΕ ΒΙΤΣΑ
Μία ήμερα πριν από τη συνάντησή του με το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, ανακοίνωσε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρο Κωνσταντινέα, ότι το στρατόπεδο της Καλαμάτας κλείνει και θα αποδοθεί στην τοπική κοινωνία…

Οι δύο βουλευτές επισκέφθηκαν σήμερα τον αναπληρωτή υπουργό, «προκειμένου να ενημερωθούν για τις τελικές αποφάσεις σχετικά με το στρατόπεδο», όπως αναγράφεται σε κοινή ανακοίνωση της Γιώτας Κοζομπόλη και του Πέτρου Κωνσταντινέα.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργού προς τους βουλευτές, αλλάζει πλήρως ο τρόπος κατάταξης στο στρατό και απενεργοποιούνται τα κέντρα νεοσυλλέκτων σε όλη την Ελλάδα. Επομένως απενεργοποιείται και το στρατόπεδο της Καλαμάτας, ως κέντρο νεοσυλλέκτων. Μετά την απενεργοποίηση των στρατοπέδων, τα στρατιωτικά οικήματα και οι στρατιωτικές λέσχες υπάγονται στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), ώστε με συγκεκριμένη διαδικασία, να αποδοθούν στη τοπική κοινωνία. Επομένως πρέπει άμεσα, με συντονισμένο και συντεταγμένο τρόπο να καταρτιστούν και να υποβληθούν προτάσεις για την όσο το δυνατό καλύτερη αξιοποίηση του στρατοπέδου Καλαμάτας.

Παράλληλα ο Υπουργός δήλωσε, ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία αναβάθμισης της 120 ΠΕΑ, για την δημιουργία Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεως, στην Καλαμάτα. Επίσης προωθείται η δημιουργία Σχολείου Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης (ΣΕΘΕ) και Ενόργανης Πτήσης. 

Η αναβάθμιση της 120 ΠΕΑ με τις συγκεκριμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε διεθνές επίπεδο, αναμένεται να φέρει όφελος στο ΥΕΘΑ 100.εκ. στο βάθος 10ετίας. Ταυτόχρονα η ανάπτυξη των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, θα αποφέρουν όφελος στην τοπική κοινωνία».