Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012 23:14

Προετοιμασίες της ΚΝΕ για το Φεστιβάλ του Σεπτέμβρη

Προετοιμασίες της ΚΝΕ για το Φεστιβάλ του Σεπτέμβρη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ 
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Στις 8 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο του Λιμενικού, θα πραγματοποιηθεί το 38ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ-Οδηγητή στη Μεσσηνία. Με ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο της ΚΝΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή τη νεολαία και το λαό της Καλαμάτας.

Στην ανακοίνωση της ΚΝΕ σημειώνονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Οι εκδηλώσεις του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, απ’ άκρη σ’ άκρη, σ όλη τη χώρα, είναι για ακόμα μια χρονιά  το αντάμωμα της νιότης, της ελπίδας και του αγώνα για μια καλύτερη ζωή.
Αυτά που ζούμε σήμερα δεν αξίζουν σε κανέναν. Γι’ αυτό το φεστιβάλ γίνεται η συνάντηση: Των νέων εργατών και εργατριών που βιώνουν στο πετσί τους τη στυγνή εκμετάλλευση, τους μισθούς των 400 και 200 ευρώ, τα σκλαβοπάζαρα της μερικής απασχόλησης. Των χιλιάδων ανέργων που τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις τους, τους στερούν το δικαίωμα στη δουλειά, τους τσακίζουν τα όνειρα, τους πετάνε στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Των μαθητών και σπουδαστών που οι οικογένειές τους ματώνουν για να μορφωθούν. Που ονειρεύονται να έχουν δουλειά και τους δίνουν ανεργία. Των νέων ζευγαριών που σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες παλεύουν να φτιάξουν οικογένεια, να ανοίξουν το δικό τους σπίτι.
Είναι η συνάντηση όλων εκείνων που «δεν βολεύονται με λιγότερο ουρανό», που «βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο». Είναι το τραγούδι του νέου εργαζομένου, η αισιοδοξία της νέας μητέρας, τα όνειρα του μαθητή, η ελπίδα του νέου ανέργου, είναι η πίστη του αγωνιστή, είναι η ζωή όπως θα τη χτίσουμε στις σκαλωσιές του μέλλοντός μας. Δίνε το χέρι σου σε όποιον σηκώνεται!
Οι εκμεταλλευτές σου, τα κόμματά τους, η λυκοσυμμαχία της ΕΕ σε θέλουν ανοργάνωτο, σκλάβο, απομονωμένο. Να αναζητάς λύσεις στους λαβύρινθους των ψευδαισθήσεων. Στις εναλλαγές κυβερνήσεων όπου στα πλαίσια του καπιταλισμού αποτελούν όργανα της εξουσίας του.  Έτσι, τα χέρια τους θα είναι ελεύθερα, να εντείνουν την εκμετάλλευση, να κλέβουν τον πλούτο που παράγουν οι εργάτες, να φέρνουν νέα μνημόνια και άλλα αντιλαϊκά μέτρα.
Ψηλά το κεφάλι! Δεν είναι η μοίρα μας να ζούμε έτσι, ούτε να ελπίζουμε στα ψίχουλα. Δώσε το χέρι σου στον διπλανό σου, το συνάδελφο, το συμμαθητή και οργανώσου.
Η λύση ξεκινάει με οργανωμένη δράση, αλληλεγγύη και αγώνα παντού. Στο εργοστάσιο, το γραφείο, το σχολείο, τη σχολή, τη γειτονιά. Που σημαίνει πλατιά συζήτηση και μαζική  συμμετοχή. Συλλογικότητα, επιλογή στόχων και αιτημάτων. Συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις. Δυνάμωσε τα σωματεία, τα συνδικάτα, τους συλλόγους, τις επιτροπές αγώνα, τα συντονιστικά. Πάλεψε για ό,τι δικαιούσαι και έχεις ανάγκη. Ενάντια σε αφεντικά, μνημόνια και ΕΕ».