Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012 03:21

Ανασφάλεια, τσιγγάνοι και αυτοκινητόδρομος τα μεγάλα προβλήματα σε Αρφαρά και Πήδημα

φωτό από blog ARFARA-KALAMATAS φωτό από blog ARFARA-KALAMATAS

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ «ΔΙΚΤΥΟΥ» 
ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΤΑ ΑΡΦΑΡΑ

Η ανασφάλεια λόγω της εγκληματικότητας, η παραβατική συμπεριφορά των τσιγγάνων και τα προβλήματα που δημιούργησε ο αυτοκινητόδρομος στην επαφή του Πηδήματος με την παλιά εθνική οδό, είναι τα πιο οξυμένα από τα προβλήματα που έθεσαν σε αντιπροσωπεία του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών» κάτοικοι των Αρφαρών, του Πηδήματος και της γύρω περιοχής.

Το βράδυ της Τετάρτης ο επικεφαλής του «Δικτύου», Σταμάτης Μπεχράκης με τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής του συνδυασμού, Φώτη Σκούλικα και Στέλιο Ηλία, συναντήθηκαν με τους κατοίκους στα Αρφαρά. Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, «ο Σταμάτης Μπεχράκης ανέφερε τον επικοινωνιακό επιφανειακό τρόπο χειρισμού των θεμάτων από τη δημοτική αρχή χωρίς να υποστηρίζει μόνιμες, νόμιμες και ουσιαστικές λύσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Η επείγουσα αύξηση του προσωπικού του αστυνομικού τμήματος που είναι υπεύθυνο για την περιοχή και της υποστήριξής του με τα απαραίτητα τεχνικά μέσα για την αποστολή του, αποτελεί νόμιμη και πραγματική λύση. Μάνο έτσι μπορεί να γίνεται απρόσκοπτη η προστασία των νοικοκυριών, η ανάπτυξη των αγροτικών ασχολιών των κατοίκων και της προστασίας της παραγωγής τους».
Για τα προβλήματα του αυτοκινητόδρομου σημειώνεται στο δελτίο Τύπου του Δικτύου: «Το πρόβλημα υποβάθμισης της κυρίας εισόδου του χωριού του Πηδήματος από την παλιά Εθνική Οδό δεν είναι μόνο αισθητικό, λόγω της διέλευσης των αυτοκινήτων μέσα από τη χαμηλή και σκοτεινή δίοδο κάτω από τον αυτοκινητόδρομο. Προφανώς πρόκειται και για επικίνδυνη λύση όσο παραμένει σε λειτουργία αυτή η δίοδος. Η διέλευση μεγάλων οχημάτων για αρκετά χωριά στην περιοχή γίνεται πλέον κυκλικά μέσα από το κέντρο των Αρφαρών, αυξάνοντας χρόνο και κόστος χρήσης της παλιάς Εθνικής Οδού».
Το δελτίο Τύπου κλείνει με το εξής σχόλιο: «Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης η προσπάθεια των «επάνω» είναι να βρίσκουν να ρίχνουν τα βάρη στις πλάτες του κόσμου. Η μόνη λύση είναι η ενεργοποίηση των ίδιων των κατοίκων, που πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τα θέματα που θέλουν αλλά και των συμβουλίων των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων που πρέπει να σταθούν στο πλευρό τους…».