Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2012 19:19

Αποχή των δικηγόρων της Καλαμάτας την Παρασκευή

Αποχή των δικηγόρων της Καλαμάτας την Παρασκευή

ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 
Να απέχουν από τα καθήκοντά τους την Παρασκευή 10 Φλεβάρη και να κρατήσουν κλειστά τα γραφεία του Συλλόγου τους, αποφάσισαν, σε έκτακτη συνεδρίασή τους, τα μέλη της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας. Σε αυτή την απόφαση κατέληξαν, αφού εξαντλήθηκε η υπομονή τους «για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ασφαλιστικός μας οργανισμός (ΤΥΔΕ), ο οποίος από διετίας, τουλάχιστον, έπαυσε να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του έναντι των ασφαλισμένων δικηγόρων. Στην πραγματικότητα, οι δικηγόροι της Καλαμάτας είμαστε ανασφάλιστοι».

Κατά συνέπεια, την Παρασκευή δεν θα γίνουν δικαστήρια, όπως αναμένεται ότι δεν θα γίνουν και την Τρίτη, λόγω της συμμετοχής των δικαστικών υπαλλήλων σε 24ωρη απεργία. Όπως τονίζει η Ομοσπονδία τους, «το ωράριο είναι αδιαπραγμάτευτο. Δε δεχόμαστε άλλη μείωση στους μισθούς μας, δεν καλύπτουμε καμία πολιτική εξαθλίωσης, αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε, μαχόμαστε για ένα αύριο καλύτερο για μας και τις οικογένειές μας. Όλοι μαζικά στους δρόμους και τον αγώνα, σε κάθε πόλη και χωριό της Ελλάδας. Είναι αγώνας επιβίωσης».
Όσον αφορά και πάλι στους δικηγόρους, σε σχετική ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου υπογραμμίζονται τα εξής αιτήματα: «Απαιτούμε την άμεση εκκαθάριση και πληρωμή των οφειλομένων δαπανών στους δικηγόρους της Καλαμάτας. Απαιτούμε την άμεση τοποθέτηση ελεγκτή ιατρού για τους δικηγόρους της Καλαμάτας. Απαιτούμε οι υπεύθυνοι υγειονομικής περίθαλψης του Ε.Τ.Α.Α. για τον Τομέα Υγείας Δικηγόρων Επαρχιών (ΤΥΔΕ), να μεριμνήσουν για την αντιμετώπιση του προβλήματος της καταγγελίας των συμβάσεων από τα φαρμακεία του Νομού Μεσσηνίας.
Αντιδρούμε στην προσπάθεια επιβολής από εξωθεσμικούς παράγοντες ρυθμίσεων, με τις οποίες ικανοποιούνται τα συμφέροντα των ολίγων και οικονομικά ισχυρών, απαξιώνεται πλήρως ο θεσμός της Δικαιοσύνης, απαξιώνεται πλήρως ο ρόλος του δικηγόρου ως συλλειτουργού της δικαιοσύνης και, ουσιαστικά, καταργείται το δικηγορικό λειτούργημα».