Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012 03:26

Παραιτήθηκαν ο Νίκος Πατσαρίνος και η Αγγελική Μπουμποπούλου από τη Ν.Ε. του ΤΕΕ!

Παραιτήθηκαν ο Νίκος Πατσαρίνος και η Αγγελική Μπουμποπούλου από τη Ν.Ε. του ΤΕΕ!

ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Παραιτήθηκε ο Νίκος Πατσαρίνος από πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο οποίος ωστόσο παραμένει μέλος του Συμβουλίου, ενώ αντίθετα η Αγγελική Μπουμποπούλου παραιτήθηκε και από το Συμβούλιο της Ν.Ε. και από την συνέλευση της αντιπροσωπείας Πελοποννήσου.

Οι δύο παραιτήσεις δείχνουν ότι υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία των οργάνων του Τεχνικού Επιμελητηρίου, που φαίνεται ότι συνδέονται και με κομματικές παρεμβάσεις και επιδιώξεις.
Πάντως ο Νίκος Πατσαρίνος παραιτήθηκε για λόγους πολιτικής δεοντολογίας και συγκεκριμένα επειδή στις εκλογές του Μάη και του Ιούνη ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ και δεν ήθελε να θεωρηθεί ότι συνδέονται η κομματική του τοποθέτηση και ιδιότητα με την ιδιότητα του προέδρου της Ν.Ε. του ΤΕΕ.
Η δε Αγγελική Μπουμποπούλου στην παραίτησή της επικαλείται προσωπικούς λόγους.
Σημειώνεται ότι η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΤΕΕ το προηγούμενο διάστημα επιχείρησε να παρέμβει σε σημαντικά θέματα, από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Καλαμάτας μέχρι τις μεθόδους διαχείρισης απορριμμάτων, την προστασία του αιγιαλού και την ελεύθερη χρήση του από το κοινωνικό σύνολο κ.ά.
Στ.Μ