Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012 03:41

Οι συνθήκες σάουνας στα δικαστήρια οδήγησαν τους δικηγόρους σε αποχή διαρκείας!

Οι συνθήκες σάουνας στα δικαστήρια οδήγησαν τους δικηγόρους σε αποχή διαρκείας!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Κ.ΜΑΡΓΕΛΗ 
ΣΤΟΝ ΑΝΤ.ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ

Αποχή διαρκείας προκήρυξε ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, διαμαρτυρόμενος για την ανυπόφορη και άθλια κατάσταση που επικρατεί στα δικαστήρια λόγω της μη λειτουργίας των κλιματιστικών μηχανημάτων. Σε επιστολή διαμαρτυρίας του προέδρου του Συλλόγου, Κώστα Μαργέλη, προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, γίνεται λόγος για εμπαιγμό, με τη διευκρίνιση ότι δεν εμπλέκεται σε αυτόν ο ίδιος ο υπουργός.

Σημειώνει ο Κώστας Μαργέλης μεταξύ άλλων: «Θεωρούμε απαράδεκτη τη διεξαγωγή δικών στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας, σε ακροατήρια και γραφεία, τα οποία υπό συνθήκες καύσωνος στερούνται της λειτουργίας κλιματιστικών μηχανημάτων, παρόλο που, όπως προκύπτει από την με αριθμ. πρωτ. 2747/6-6-2012 απόφαση ανάληψης υποχρέωσης του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ., έχει εγκριθεί πίστωση για το μηχανικό και χημικό καθαρισμό της ψυκτικής μονάδος. Είναι προφανές ότι οι δικηγόροι, οι δικαστές και οι υπάλληλοι, είμαστε αναγκασμένοι να εργαζόμαστε κάτω από απάνθρωπες συνθήκες καύσωνα, οι οποίες μας εμποδίζουν να ασκήσουμε στοιχειωδώς το επάγγελμα μας. Την ίδια ταλαιπωρία υφίστανται και οι συμπολίτες μας».
Σημειώνει επίσης ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου στον υπουργό και πρώην πρόεδρο της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας: «Οφείλω κατ’ αρχήν και δημοσίως να σε ευχαριστήσω για το πραγματικό και έμπρακτο ενδιαφέρον που έχεις δείξει για την λειτουργία των κλιματιστικών μηχανημάτων στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας, αλλά το «τέρας» της γραφειοκρατίας (που είναι και η μητέρα της διαφθοράς στην πατρίδα μας) φαίνεται ότι δεν μπορεί να ηττηθεί ούτε από εσένα και σε κάθε περίπτωση ούτε από εμένα. Οι εμπλεκόμενοι στην διαδικασία συντηρήσεως και επισκευής των κλιματιστικών μηχανημάτων στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας εμπαίζουν τόσο τους δικηγόρους αλλά και κυρίως τους πολίτες που προσέρχονται σε αυτό. Και είναι πραγματικά εμπαιγμός αυτό που γίνεται, αφού μετά από προηγούμενες κινητοποιήσεις μας (διήμερη αποχή των δικηγόρων στις 28 και 29 Ιουνίου) και την ευαισθητοποίηση σου στο θέμα αυτό, οι αρμόδιοι τεχνικοί προσήλθαν στο Δικαστικό Μέγαρο, δούλεψαν τα κλιματιστικά μηχανήματα για μία μόνο ημέρα και μόλις έφυγαν από την πόλη μας, την επόμενη ημέρα, αυτά σταμάτησαν να λειτουργούν μέχρι και σήμερα! Σε προσκαλώ με μεγάλη χαρά να έρθεις στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας για να συζητήσεις μαζί με τους δικηγόρους τα προβλήματα που ταλανίζουν την δικαιοσύνη αλλά και ταυτόχρονα να δεις με τα μάτια σου την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας, όπου ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει και σήμερα εν έτει 2012 στο γραφείο του Πρόεδρου του Δικηγορικού Συλλόγου αλλά και στις αίθουσες που χρησιμοποιούν οι δικηγόροι να υπάρχουν ανεμιστήρες, τα δε ακροατήρια του Δικαστικού Μεγάρου να προσφέρονται αυτή την εποχή μόνο για σάουνα.
Πρέπει επιτέλους να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι για το θέμα αυτό και να καταλογισθούν οι ευθύνες που τους αναλογούν».