Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2012 21:09

"Τρώγονται" οι Μητροπολίτες για την υπόθεση Εφραίμ

"Τρώγονται" οι Μητροπολίτες για την υπόθεση Εφραίμ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
Μαλώνουν οι Μητροπολίτες για χάρη του Εφραίμ! Σύμφωνα με τα εκκλησιαστικά ηλεκτρονικά ειδησεογραφικά πρακτορεία («Ρομφαία» και «Αμήν»), σήμερα βγήκαν τα μαχαίρια, κυρίως μεταξύ του Μητροπολίτη Μεσσηνίας και του Μητροπολίτη Γλυφάδας.
«Δεν μπορείτε να γράφετε ό,τι θέλετε στο διαδίκτυο, να θίγετε το θεσμό της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και να μας κάνετε κουρέλια και να μας βρίζετε», φέρεται ότι ανέφερε στον Μεσσηνίας, Χρυσόστομο, ο Γλυφάδας, Παύλος. «Μας έχετε ταπεινώσει, γι’ αυτό σας παρακαλώ πολύ, δεν είναι ώρα να μιλήσετε», συνέχισε ο Γλυφάδας, ενώ ο Μεσσηνίας απάντησε: «Να ήσασταν προσεχτικοί και να μην γράφατε αυτό που γράψατε στη ΔΙΣ».

Αυτά έγιναν στο Διορθόδοξο Κέντρο στην Πεντέλη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, που αναφέρθηκε στην περίπτωση του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος, επισημαίνοντας πως δεν επέδειξαν για το πρόσωπό του την ίδια ευαισθησία οι αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Επίσης, ενοχλημένος από την κριτική που δέχθηκε για το κείμενό του σχετικά με την απόφαση της ΔΙΣ, που αφορούσε την προφυλάκιση Εφραίμ, προσπάθησε να δώσει τη δική του απάντηση.
Εκείνη τη στιγμή, παρενέβη ο Γλυφάδας, ο οποίος κάλεσε τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας να σταματήσει, τονίζοντας ότι «δεν είναι εδώ το μέρος για να απαντήσετε». "Δεν μπορείτε να εγκαλείτε την Ι. Σύνοδο δημόσια, θα τα πούμε αύριο στη Σύνοδο....", υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Γλυφάδας.
Ο Μεσσηνίας, αμέσως του απάντησε: «Θα μου κόψετε τον λόγο; Θα μου κλείσετε το στόμα; Να προσέχετε τις λέξεις που χρησιμοποιείτε, γιατί δεν ξέρετε την δυναμική τους», ενώ ο Γλυφάδας ανταπάντησε: «Και εσείς να προσέχετε, γιατί έχω τα γραπτά σας…»
Αμέσως ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ζήτησε να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να βάλουν δι΄ευχών.