Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018 17:15

Φορτωτής του Δήμου χτύπησε δημότη και ο Δήμος πάει στο Εφετείο για να μην τον αποζημιώσει…

ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ 
Να προσφύγει ο Δήμος στο Εφετείο, αποφάσισε το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή, αναφορικά με την υπόθεση δημότη ο οποίος το 2013 στη Θουρία χτυπήθηκε από φορτωτή, τραυματίστηκε, πήγε στη δικαιοσύνη και το Μονομελές Πρωτοδικείο αποφάσισε ότι ο Δήμος θα πρέπει να τον αποζημιώσει με το ποσό των 10.382 ευρώ. Σύμφωνα με τη συζήτηση που έγινε το μεσημέρι στην Οικονομική Επιτροπή, πράγματι το σημείο στο οποίο έκανε εργασίες ο φορτωτής δεν είχε αποκλειστεί με προειδοποιητική ταινία ωστόσο αναφέρθηκε ότι ο δημότης που τραυματίστηκε δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί!...

Το συμβάν σημειώθηκε στις 11 Νοέμβρη 2013 και ο φορτωτής καθάριζε περιοχή από υλικά που διασκορπίστηκαν ύστερα από πλημμύρα.

Η Νομική Υπηρεσία του Δήμου κρίνει ότι “κατ’ εσφαλμένη ερμηνεία και εφαρμογή του νόμου και κατ’ εσφαλμένη εκτίμηση των αποδείξεων’ το Πρωτοδικείο έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση. Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος, τόνισε ότι ο Δήμος οφείλει να προσφύγει στο Εφετείο προκειμένου να προστατέψει τα συμφέροντά του, εκφράζοντας την άποψη ότι ο δημότης που τραυματίστηκε δεν είχε κανένα λόγο να βρίσκεται κοντά και μάλιστα πίσω από τον φορτωτή την ώρα που αυτός εκτελούσε εργασίες.

Ο Σταμάτης Μπεχράκης, εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, συμφώνησε με την προσφυγή στο Εφετείο, παρατηρώντας ωστόσο ότι εάν πράγματι ο δημότης που τραυματίστηκε δεν είχε ευθύνη για το συμβάν θα πρέπει να αποζημιωθεί ανάλογα της ζημιάς που υπέστη.

Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Τάσος Νιάρχος, από την πλευρά του ψήφισε λευκό και τόνισε ότι την αποζημίωση στον δημότη θα πρέπει να την πληρώσει η ασφαλιστική εταιρία του οχήματος του Δήμου.

Για το θέμα της ασφαλιστικής εταιρίας ο πρόεδρος της Επιτροπής, Θανάσης Ηλιόπουλος, σημείωσε ότι από την πλευρά του Δήμου έχουν γίνει ενέργειες ώστε να καταλογιστεί σε εκείνη το κόστος της αποζημίωσης.

Στ.Μ.