Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018 15:51

Και τον Ξυγκώρο κατηγόρησε ο Γκούμας για έλλειψη δημοκρατίας στο Επιμελητήριο…

ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝ ΕΤΑΠ 
Συνεχίζουν σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, στο Επιμελητήριο, να “ποντάρουν” στα ζητήματα οικονομικής διαχείρισης της αναπτυξιακής εταιρείας ΕΤΑΠ, κατά το παρελθόν, προκειμένου να αμφισβητήσουν ή και να πλήξουν τη σημερινή πλειοψηφία. Έτσι χθες το βράδυ, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ ο πρόεδρος, Βαγγέλης Ξυγκώρος, εισηγήθηκε να προσκληθούν επίσημα εταιρίες ορκωτών λογιστών να κάνουν τις προσφορές τους για τον διαχειριστικό έλεγχο της εταιρίας, ο Γιώργος Γκούμας και σύμβουλοι που έχουν εκλεγεί με τον συνδυασμό του συνέχισαν να αμφισβητούν την πρόθεση της πλειοψηφίας να ξεκαθαρίσει αυτό το θέμα. Μάλιστα ο Γιώργος Γκούμας, β’ αντιπρόεδρος και υποψήφιος πρόεδρος και στις προηγούμενες εκλογές, μίλησε για έλλειψη δημοκρατίας στον τρόπο λειτουργίας της Διοικητικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου…

Ενώ όμως σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ζήτησαν πρώτα να ληφθεί απόφαση για τον διαχειριστικό έλεγχο της ΕΤΑΠ και μετά να αποφασιστεί η προκήρυξη πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τις εταιρίες των ορκωτών λογιστών, τελικά ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να κληθούν οι ενδιαφερόμενες εταιρίες να κάνουν τις προσφορές τους.

Ο πρόεδρος της ΕΤΑΠ, Σταύρος Στούπας, απαντώντας στο αίτημα συμβούλων της αντιπολίτευσης πρώτα να αποφασιστεί ο διαχειριστικός έλεγχος και μετά να ζητηθούν προσφορές από τις εταιρίες, τόνισε ότι ο ίδιος δεν θα μπορούσε να ψηφίσει κάτι τέτοιο. Είπε ότι έχει ευθύνη απέναντι στην εταιρία και γι’ αυτό θα πρέπει πρώτα να ξέρει με τι ποσό θα επιβαρυνθεί η ΕΤΑΠ για τον διαχειριστικό έλεγχο και ειδικότερα να ξέρει εάν η εταιρία μπορεί να καλύψει αυτό το κόστος.

Ο Γιώργος Γκούμας διερωτήθηκε τότε “έχει η διαφάνεια κόστος;” και ο Σταύρος Στούπας σχολίασε ότι στο παρελθόν ο σημερινός β’ αντιπρόεδρος ήταν πρόεδρος της ΕΤΑΠ και διερωτήθηκε με τη σειρά του γιατί δεν έκανε εκείνος τότε τον διαχειριστικό έλεγχο.

Η απάντηση του Γιώργου Γκούμα ήταν ότι δεν τον άφησαν να κάνει τον έλεγχο στην ΕΤΑΠ, γιατί δεν το ήθελε ο πρώην πρόεδρος Γιώργος Καραμπάτος. Ειδικότερα ο Γιώργος Γκούμας απάντησε ότι ήταν πρόεδρος της ΕΤΑΠ από τις 23 Νοέμβρη 2012 έως τις 19 Μάρτη 2013 και ξεκίνησε με την αξιολόγηση του προσωπικού, ενώ όταν πήγε να διερευνήσει τα θέματα διαφάνειας της ΕΤΑΠ υποστήριξε ότι δεν στηρίχθηκε από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα οποία είπε ότι πείσθηκαν από τον Γιώργο Καραμπάτο να υπαναχωρήσουν. Επιπλέον ο Γιώργος Γκούμας αναφέρθηκε στην περίοδο του 2002, όταν ήταν αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, όπου και πάλι προσπάθησε να αντιμετωπίσει προβλήματα της ΕΤΑΠ, σημειώνοντας μάλιστα ότι για να βρει τις λύσεις είχε και μυστικές συσκέψεις στο γραφείο του τον πρώην διοικητικό διευθυντή του Επιμελητηρίου,  Σταύρο Μακρή και τον πρώην αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Κώστα Παπαδημητρίου.

Σε ό,τι αφορά τα περί έλλειψης δημοκρατίας στη λειτουργία της Διοικητικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, ο Γιώργος Γκούμας υποστήριξε ότι ο πρόεδρος έπρεπε να φέρει για συζήτηση στα όργανα την πρόταση του συμβούλου Απόστολου Κουκούτση για τον έλεγχο της ΕΤΑΠ.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Βαγγέλης Ξυγκώρος, απάντησε ότι το θέμα της ΕΤΑΠ έχει τεθεί επανειλημμένως στα όργανα του Επιμελητηρίου και πως ποτέ δεν εμποδίστηκε κανείς να πει την άποψή του. Επέμεινε ότι ο σωστός δρόμος είναι πρώτα να ληφθούν επίσημες προσφορές από τις εταιρίες ορκωτών λογιστών και μετά να γίνει συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο για τον έλεγχο της ΕΤΑΠ. Επιπλέον όμως υπογράμμισε ότι σήμερα το κύριο πρόβλημα των μελών του Επιμελητηρίου δεν είναι η ΕΤΑΠ αλλά άλλα φλέγοντα ζητήματα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτή η εμμονή για την αναπτυξιακή εταιρία του Επιμελητηρίου δεν επιτρέπει να φανεί η προσπάθεια που κάνει η διοίκηση για τα άλλα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο του Νομού και την τοπική οικονομία.

Επιπλέον ο γραμματέας του Επιμελητηρίου, Παύλος Γκραίκης, σημείωσε ότι σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου θέματα στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης δεν μπορούν να μπουν με τον τρόπο που ισχυρίζονται σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

Στ.Μ.