Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2012 16:44

Στην Καλαμάτα ο καθένας πετάει σκουπίδια, μπάζα, κλαδέματα όπου τον βολεύει!

Βασιλέως Γεωργίου σήμερα το μεσημέρι Βασιλέως Γεωργίου σήμερα το μεσημέρι

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ O 
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ;

Ξέφραγο αμπέλι έχει γίνει η πόλη της Καλαμάτας, τόσο διάφορα κεντρικά σημεία κυρίως όμως περιοχές περιμετρικά του αστικού ιστού. Όποιος θέλει φορτώνει κλαδέματα, μπάζα, ακόμη και χύμα σκουπίδια στο αυτοκίνητό του, το αγροτικό του ή όποιο άλλο όχημα βρει και τα αδειάζει όπου τον βολεύει!

Η κατάσταση είναι απαράδεκτη σε πολλά σημεία, όπως κοντά στην έξοδο της Βασιλέως Γεωργίου προς τη Λακωνικής, στα Γιαννιτσάνικα. Εκεί έχει φτιαχτεί η μία από τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας και η δεύτερη έχει απλώς διανοιχθεί. Σε αυτή τη διανοιγμένη λωρίδα καθημερινά, κάθε ώρα μέχρι τη νύχτα, πηγαίνει κόσμος και αδειάζει όπως όπως ό,τι δεν χρειάζεται.
Σε πολλά ακόμη σημεία, ακόμη και στο κέντρο της πόλης, υπάρχουν γύρω από τους κάδους σωροί από κλαδέματα. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι υποβαθμίζεται η εικόνα της πόλης αλλά ότι δημιουργείται και κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς.
Το θέμα έχει τεθεί επανειλημμένως, από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, τόνισε πως είναι σε γνώση των υπηρεσιών ποιοι τα κάνουν αυτά, ωστόσο ήταν πολύ επιφυλακτικός στην επιβολή προστίμων, όπως προβλέπει ο κανονισμός καθαριότητας, λόγω της τρομερά δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.
Ωστόσο, αυτή η συμπεριφορά επιβαρύνει οικονομικά όλους τους δημότες της Καλαμάτας, γιατί για τη περισυλλογή αυτών των κλαδεμάτων, των μπαζών και σκουπιδιών ο Δήμος υποβάλλεται σε δαπάνες (μηχανήματα, πετρέλαια, εργάτες) μέσα σε αυτή τη τόσο δύσκολη περίοδο. Αυτή η δαπάνη λοιπόν θα μπορούσε να καλύψει κάποια άλλη ανάγκη του Δήμου, γι’ αυτό και συνδέεται με τις εισφορές των δημοτών μέσω των δημοτικών τελών.
Επίσης, επανειλημμένως είχε αναφερθεί ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιζόταν με τους εργάτες της κοινωφελούς εργασίας. Οι εργάτες δουλεύουν εδώ και δύο εβδομάδες, ωστόσο δεν έχει σημειωθεί καμία αλλαγή.
Το ερώτημα λοιπόν που δημιουργείται και πρέπει να απαντηθεί, είναι γιατί δεν εφαρμόζεται από τη δημοτική αρχή και τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες ο κανονισμός καθαριότητας, προκειμένου να ελεγχθεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση;
Στ.Μ.