Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2012 18:39

Απάντηση της Αστυνομίας στο Δήμο για το χάος στη Ναυαρίνου

Απάντηση της Αστυνομίας στο Δήμο για το χάος στη Ναυαρίνου

ΤΟ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ 
ΚΟΠΗΚΑΝ 180 ΚΛΗΣΕΙΣ

Το μόνο που μπορεί να κάνει η Αστυνομία προκειμένου να ελεγχθεί η χαοτική κατάσταση στην παραλιακή οδό είναι να ελέγχει όσους εποχούμενους κινούνται επικίνδυνα και να τους κόβει κλήσεις. Αυτό προκύπτει εμμέσως από την απάντηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης προς το Δήμο Καλαμάτας, στην οποία σημειώνεται ότι τον Ιούλιο κόπηκαν περίπου 180 κλήσεις.

Με καθυστέρηση ενός μήνα η Αστυνομική Διεύθυνση απάντησε σε σχετική επιστολή του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος την καλούσε να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα, αν και είναι φανερό ότι δεν μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα σε έναν στενό δρόμο που χρησιμοποιείται και για αναψυχή και ως έξοδος ή είσοδος της πόλης από και προς τη Μάνη και έχει τεράστια κίνηση.
Όπως γράφει η Αστυνομική Διεύθυνση στο Δήμο, «από την καθ’ ύλη υπηρεσία μας (Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας), η οδός Ναυαρίνου τους θερινούς μήνες και ιδιαίτερες τις βραδινές-νυχτερινές ώρες, αντιμετωπίζεται ως δρόμος μείζονος σημασίας-σπουδαιότητας λόγω της αυξημένης κίνησης οχημάτων-πεζών που καταγράφεται τη συγκεκριμένη περίοδο και αναλαμβάνονται δράσεις για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της οδού και τον εντοπισμό οδηγών με παραβατική συμπεριφορά. Από την Υπηρεσία μας έχουν δοθεί και δίνονται διαρκώς εντολές και οδηγίες τόσο στην ανωτέρω Υπηρεσία όσο και στις επιχειρησιακές ομάδες της Διευθύνσεως (Ο.Ε.Π.Τ.Α. και ΔΙ.ΑΣ), για συστηματική παρουσία τους στο συγκεκριμένο δρόμο, ιδιαίτερα τις ώρες της κυκλοφοριακής αιχμής και διενέργεια ελέγχων κατ’ εφαρμογή των ισχυουσών διατάξεων, με σκοπό τη δημιουργία του καλύτερου δυνατού περιβάλλοντος οδικής ασφάλειας-διευκόλυνση της κυκλοφορίας-οδηγών και την προστασία της ποιότητας ζωής των πολιτών από την ηχορύπανση.
Στα πλαίσια αντιμετώπισης των ανώτερων προβλημάτων, τον τελευταίο μήνα έχουν βεβαιωθεί στην οδό Ναυαρίνου ήδη 180 περίπου παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., ενώ η παρουσία μας και οι έλεγχοι θα ενταθούν το προσεχές διάστημα έως πέρατος της θερινής περιόδου.
Για την καλύτερη αστυνόμευση της οδού Ναυαρίνου, από το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας έχει αποσταλεί προς τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου σας σχετικό έγγραφο από τις αρχές της περιόδου (11/5/2012), στο οποίο έχουν προταθεί τεχνικές παρεμβάσεις που μπορούν να συμβάλουν στην επίλυση κυκλοφοριακών προβλημάτων, πλην όμως δεν έχει εκδηλωθεί κάποια ενέργεια».