Τρίτη, 07 Αυγούστου 2012 16:45

Μάχες για είσπραξη οφειλών από τους εκ συστήματος οφειλέτες και από φοροδιαφεύγοντες

«ΣΗΚΩΜΑ» ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ
Παρά τις δυσκολίες, τις εντάσεις και τις πιέσεις που υφίσταται, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Καλαμάτας, Δημήτρης Μπούχαλης, συνεχίζει την προσπάθεια προκειμένου αφ’ ενός να πληρώσουν αυτοί που χρωστούν εκ συστήματος και αφετέρου να αποκατασταθεί η ισονομία μεταξύ των επαγγελματιών, γιατί μέχρι σήμερα άλλοι ήταν συνεπείς και άλλοι ούτε πλήρωναν ούτε τους πολυενοχλούσε κανείς.

Το πρωί σημειώθηκε ένταση, όταν κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών συζητήθηκε η υπόθεση επιχειρηματία-μεγαλομετόχου εταιριών, σε εταιρίες του οποίου έχουν επιβληθεί τέλη και πρόστιμα, επειδή συγκεκριμένο ακίνητο ήταν δηλωμένο ως ασύνδετο με τη ΔΕΗ με αποτέλεσμα να διαφεύγει από την επιβολή δημοτικών τελών.
Τελικά η λήψη απόφασης για τη συγκεκριμένη υπόθεση αναβλήθηκε λόγω της αντιπαράθεσης που σημειώθηκε και διχογνωμίας. Σημειώνεται ότι οι εμπλεκόμενες εταιρίες έχουν κάνει εξώδικο στον αντιδήμαρχο και την αρμόδια υπάλληλο, υποστηρίζοντας ότι οι ισχυρισμοί τους δεν είναι αληθείς και απειλώντας με προσφυγή στην ποινική δικαιοσύνη.
Επίσης ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας, επέκρινε τη διαδικασία που ακολούθησε ο Δήμος για την αφαίρεση τραπεζοκαθισμάτων από δύο επιχειρήσεις που είχαν να πληρώσουν χρόνια το τέλος κατάληψης κοινόχρηστου χώρου. Ο κ. Μπρεδήμας υποστήριξε ότι ο Δήμος δεν ενημέρωσε εγγράφως ότι θα προέβαινε στην αφαίρεση των τραπεζοκαθισμάτων, ωστόσο ο κ. Μπούχαλης ανέφερε ότι έγιναν δύο έγγραφες ειδοποιήσεις.
Επίσης ο κ. Μπρεδήμας ανέφερε ότι στη μία επιχείρηση από τις δύο παραπάνω ο Δήμος οφείλει χρήματα και ως εκ τούτου δεν έπρεπε να προβεί στην ενέργεια της αφαίρεσης των τραπεζοκαθισμάτων. Η απάντηση του κ. Μπούχαλη ήταν ότι ο Δήμος ουδέποτε αρνήθηκε να καταβάλει το ποσό που οφείλει, το οποίο είναι πολύ μικρότερο από το ποσό που η επιχείρηση χρωστάει στο Δήμο. Πρόσθεσε ότι εάν η επιχείρηση δεν διαθέτει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα προκειμένου να εισπράξει την οφειλή τότε ο Δήμος δεν έχει καμία ευθύνη.
Στ.Μ.