Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2012 16:59

"Τραπεζοϋπάλληλος που κάνει τον πρωθυπουργό ο Παπαδήμος"

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΓΕΛΗΣ 
«Είναι χρέος όλων να αντιταχθούμε», τόνισε χθες σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, αναφερόμενος στα νέα μέτρα της τρόικας και της κυβέρνησης, που θίγουν και το δικηγορικό σώμα.
Ο Κώστας Μαργέλης κάλεσε τα κόμματα της κυβέρνησης συνεργασίας και τους βουλευτές να πάψουν να κρύβονται και να συναισθανθούν τις ευθύνες τους, ενώ έβαλε στο στόχο του τον Λουκά Παπαδήμο, τονίζοντας ότι «ο τραπεζίτης ή μάλλον καλύτερα ο τραπεζοϋπάλληλος που κάνει τον πρωθυπουργό, πρέπει να αντιταχθεί με τον πλέον έντονο τρόπο στην καταρράκωση κάθε έννοιας εθνικής αξιοπρέπειας και ανεξαρτησίας».

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας μίλησε για «εκβιαστικού χαρακτήρα επιταγές της τρόικας» και «προσπάθεια επιβολής νομοθετικών εκτροπών, που οδηγούν στην εξόντωση του δικηγορικού λειτουργήματος», και υπογράμμισε την αντίθεση των δικηγόρων στις ρυθμίσεις, με τις οποίες «ικανοποιούνται τα συμφέροντα των ολίγων και οικονομικά ισχυρών, απαξιώνεται πλήρως ο θεσμός της δικαιοσύνης, απαξιώνεται πλήρως ο ρόλος του δικηγόρου ως συλλειτουργού της δικαιοσύνης και ουσιαστικά καταργείται το δικηγορικό λειτούργημα».
Επίσης, ο Κώστας Μαργέλης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Πρέπει να σταματήσει το θέατρο του παραλόγου, γιατί παράλογο είναι να γίνεται σήμερα διαπραγμάτευση για τον 13ο και 14ο μισθό, όταν ήδη τα τελευταία δύο χρόνια, με τους διάφορους φόρους και τα χαράτσια, έχουν χαθεί ουσιαστικά τρεις και τέσσερεις μισθοί. Οι Έλληνες, ως γνωστόν, έχουμε φιλότιμο και είμαι βέβαιος ότι στην ουσία κανείς δεν θα είχε αντίρρηση να εργαστεί έστω και για έξι μήνες χωρίς να πάρει καμία αμοιβή, εάν ήταν βέβαιος ότι αυτό το απαιτούσε το καλό της Ελλάδος, ότι τα χρήματα θα έπιαναν τόπο και ότι θα έβλεπε μία χαραμάδα ελπίδας. Είναι χρέος όλων να αντιταχθούμε, έκαστος με την ιδιότητά του, το δε δικηγορικό σώμα με το θεσμικό του ρόλο, στην κατάλυση της συνταγματικής τάξης».