Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018 21:20

Υποψήφιος δήμαρχος ο Νίκος Αλεξανδρόπουλος και χωρίς“ευγενική επαιτεία”...

“Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ” 
Την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος Καλαμάτας ανακοίνωσε επίσημα το απόγευμα, σε συνέντευξη Τύπου σε κατάστημα στο λιμάνι της πόλης, ο Νίκος Αλεξανδρόπουλος, γεωπόνος, επίσης τελειόφοιτος δραματικών σχολών, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρίας. Ανακοινώθηκε και το όνομα του συνδυασμού του, “Η Καλαμάτα του αύριο”...

Ένα σύντομο βιογραφικό του Νίκου Αλεξανδρόπουλου παρουσίασε ο Ηλίας Ταγκαλάκης, ενώ ο υποψήφιος δήμαρχος ξεκίνησε την τοποθέτησή του μιλώντας για την Παραλία και συγκεκριμένα υπογραμμίζοντας ότι οι δημοτικές αρχές δεν ενδιαφέρθηκαν για αυτή, ενώ διέθεταν τα πάντα για την πλατεία. Επίσης τόνισε ότι Παραλία δεν είναι μόνο η οδός Ναυαρίνου αλλά όλο το κομμάτι βόρεια του παραλιακού δρόμου.

Αμέσως μετά ο Νίκος Αλεξανδρόπουλος τόνισε ότι εάν εκλεγεί δήμαρχος θα καταμερίζει τα χρήματα του Δήμου σε όλη την εδαφική του έκταση και στο πιο απομακρυσμένο χωριό. Σχολίασε μάλιστα ότι “δεν επιτρέπεται ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι να περιφέρονται στα χωριά μας μόνο προεκλογικά και μόνο για ψήφους”.

Ακόμη ο Νίκος Αλεξανδρόπουλος είπε ότι θα λειτουργήσει το Δήμο με εντελώς νέες αντιλήψεις και με σκληρή δουλειά, με ανθρώπους “που στην καθημερινότητά τους έχουν καθιερωθεί, είναι συνεπείς, έντιμοι, επιτυχημένοι”.

Είπε επίσης ότι κεντρικός του στόχος “είναι ο άνθρωπος και όχι η βιτρίνα”, ενώ επανήλθε στο θέμα της πλατείας, τονίζοντας ότι η ανάπλασή της κόστισε όσο θα κόστιζε η ανάπλαση όλων των πλατειών όλων των χωριών του Δήμου Καλαμάτας.

Ο Νίκος Αλεξανδρόπουλος παρουσίασε τις προτεραιότητές του οι οποίες είναι:

-Επαναπροσδιορισμός της οικονομικής στρατηγικής και ανακατανομή του συνόλου των πόρων του Δήμου, με ενδελεχή έλεγχο της κατανομής των δημοτικών τελών και με ανακούφιση επαγγελματιών.

-Βελτίωση των ήδη υφιστάμενων υποδομών όπως τα εγγειοβελτιωτικά έργα.

-Αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού σε συνδυασμό με τη λειτουργικότητα του εμπορικού κέντρου. Αποφόρτιση της κυκλοφορίας σε συνδυασμό με νέες ποδηλατικές διαδρομές και βελτίωση των ήδη υπαρχουσών.

-Δημιουργία μεγάλου αθλητικού κέντρου με στόχο τη προσέλκυση αθλητών ανά την υφήλιο με πολλαπλά οφέλη για την πόλη.

-Δημιουργία υποδομών για ενδοδημοτική αποκέντρωση.

-Διερεύνηση χώρου και ει το δυνατόν λύση για μεταφορά του νεκροταφείου.

-Ενεργοποίηση αναπτυξιακού καταστήματος στο Δήμο και συνεργασία με τα άλλα αναπτυξιακά καταστήματα της Περιφέρειας και του Επιμελητηρίου για την ένταξη σε προγράμματα κατευθείαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναφερόμενος στο πως βλέπει το θεσμό του δημάρχου ο Νίκος Αλεξανδρόπουλος είπε ότι “ο δήμαρχος από την ημέρα που θα εκλεγεί θα πρέπει να είναι αυστηρά ένα μη πολιτικό ον, θα πρέπει να είναι πολιτικά διακριτός. Δεν θα πρέπει να προσφέρει ευγενική επαιτεία, που ως τώρα βλέπουμε τέτοια φαινόμενα. Θα πρέπει ο δήμαρχος να δώσει ταυτότητα και στίγμα ως σύμβολο μιας ανοιχτής κοινωνίας και ως εκφραστής της κοινωνικής συνοχής”.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το θα δεχόταν κάποια κομματική υποστήριξη, ο Νίκος Αλεξανδρόπουλος είπε ότι “εμείς είμαστε ελεύθεροι” και σημείωσε ότι οι υποστηρίξεις οδηγούν σε φαινόμενα “ευγενικής επαιτειας”.

Στ.Μ.