Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019 02:48

Έβγαλε μίσος ο Νίκας για τον Τατούλη: “Τη μισεί την πόλη”

ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
Αν και η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, χθες το βράδυ, ξεκίνησε με την κοπή της πίτας και με παραινέσεις από το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, για την επικράτηση της λογικής αυτή την εκλογική χρονιά, ο ίδιος, στη μέση της συνεδρίασης, ξέφυγε από το πλαίσιο της πολιτικής κριτικής και κατηγόρησε τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη για μίσος κατά της Καλαμάτας…

Ο δήμαρχος και υποψήφιος περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, όταν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης εξέφρασαν την αντίθεσή τους με την επιβολή εισιτηρίου στη συναυλία που θα δοθεί κατά τα εγκαίνια του Μεγάρου Χορού, είπε ότι στα εγκαίνια το Μέγαρο “θα είναι γεμάτο, όχι σαν τον Τατούλη που ξεφτιλίστηκε”. Ο δήμαρχος εννοούσε την εκδήλωση που διοργάνωσε στο Μέγαρο η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο της συνεδρίασης στην Καλαμάτα της ευρωπαϊκής επιτροπής παρακολούθησης του ΕΣΠΑ. Είπε ακόμη ο Παναγιώτης Νίκας ότι στην εκδήλωση αυτή έβαλε ο περιφερειάρχης “τα παραμάγαζά του.

Τα σχόλια αυτά προκάλεσαν την αντίδραση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρη Φαββατά, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε ότι δεν μπορεί να γίνονται τέτοιοι χαρακτηρισμοί για θεσμικά πρόσωπα όπως ο περιφερειάρχης, όποιος και αν είναι αυτός, όταν μάλιστα δεν βρίσκονται μπροστά.

Ο δήμαρχος ωστόσο συνέχισε λέγοντας “τη μισεί την πόλη” και ότι “κάποιοι που έχουν το σακούλι μοιράζουν τα χρήματα στα βουνά και τα λαγκάδια”.

“Τα ίδια κάνετε και εσείς” απάντησε στον δήμαρχο ο Δημήτρης Φαββατάς ενώ στη συνέχεια ο επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών”, Μιχάλης Αντωνόπουλος, ανέφερε ότι καλό είναι να αποφεύγονται οι εντάσεις γιατί “όλοι θα κριθούν” από τους ψηφοφόρους στις εκλογές.

Στ.Μ.