Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012 16:23

Πιέζει ο δήμαρχος για να πάρει ο Δήμος το λιμάνι

Πιέζει ο δήμαρχος για να πάρει ο Δήμος το λιμάνι

ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ 
ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

Με την ανησυχία μην τυχόν και «στραβώσει» η εκχώρηση του λιμανιού και της χερσαίας του ζώνης στο Δήμο, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, θα συναντηθεί αύριο, Πέμπτη, με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη, από τον οποίο προφανώς θα ζητήσει να ολοκληρωθεί χωρίς άλλη καθυστέρηση η μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων του κρατικού Λιμενικού Ταμείου στο αντίστοιχο δημοτικό νομικό πρόσωπο.

Ο δήμαρχος για άλλη μια φορά άφησε αιχμές για το κρατικό Λιμενικό Ταμείο, τονίζοντας ότι «η δημοτική αρχή δεν θέλει το πεθαμένο λιμάνι, γιατί είναι πεθαμένο και κάποιοι έχουν ευθύνη γι’ αυτό. Για ποιο λιμάνι μιλάμε, γι’ αυτό που έχει 20 καράβια το χρόνο». Ωστόσο, ο ίδιος ο δήμαρχος ήταν εκείνος που μέχρι πριν λίγο καιρό υποστήριζε ότι το λιμάνι πρωτίστως πρέπει να εξυπηρετεί ανάγκες αναψυχής και ναυταθλητισμού, κάτι βέβαια που αποκλείει την αύξηση της κίνησης πλοίων.
Πάντως, ο κ. Νίκας εμφανίστηκε βέβαιος ότι εντός ολίγων εβδομάδων θα μεταφερθούν τα περιουσιακά στοιχεία του κρατικού Λιμενικού Ταμείου στο Δημοτικό. Επιπλέον, σημείωσε ότι με τον υπουργό αύριο θα συζητήσει και για τις υποδομές που είναι αναγκαίο να γίνουν στο λιμάνι, ώστε να μπορεί να υποδεχθεί και μεγάλα κρουαζιερόπλοια.
Στ.Μ.