Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019 17:21

“Επενδύει” στην κληρονομιά της δημοτικής αρχής, υπόσχεται καινοτομίες: "Συνεχίζουμε καινοτομώντας παντού"

Νίκος Μπασακίδης, Θανάσης Βασιλόπουλος Νίκος Μπασακίδης, Θανάσης Βασιλόπουλος

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 
Έτοιμο είναι το προεκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού “Δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας”, με υποψήφιο δήμαρχο τον Θανάση Βασιλόπουλο, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπεύθυνος προγράμματος του συνδυασμού Νίκος Μπασακίδης. Από την ανακοίνωση προκύπτει ότι το πρόγραμμα βασίζεται στη συνέχιση του έργου που υλοποιεί και έχει σχεδιάσει η παρούσα δημοτική αρχή, ταυτόχρονα όμως ο συνδυασμός υπόσχεται μεγάλες καινοτομίες παντού…

Συγκεκριμένα ο Νίκος Μπασακίδης, έχοντας στο πλάι του τον υποψήφιο δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο,  ανακοίνωσε για το πρόγραμμα τα εξής: “Ολοκληρώθηκε, ένας κύκλος διαβούλευσης, με τους συνεργάτες μας, συλλόγους και φορείς της πόλης, για την συνδιαμόρφωση της τελικής μορφής του προγράμματος του συνδυασμού μας, «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ».

Υποβλήθηκαν προτάσεις και καταγράφτηκαν απόψεις, οι οποίες αφού  επεξεργάστηκαν ομαδοποιήθηκαν σε 20 ενότητες, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα πρωτοβουλιών και οι οποίες διαπνέονται από το πνεύμα της συνέχειας και της καινοτομίας.

Συνεχίζουμε το θετικό έργο της παρούσας δημοτικής αρχής, ολοκληρώνοντας όλα τα μεγάλα έργα υποδομής που έχουν χρηματοδότηση και έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες υλοποίησης τους, στην ύδρευση, την αποχέτευση, την αντιπλημμυρική προστασία, τις αναπλάσεις, τα αθλητικά, την οδοποιία,κ.ά.

Συνεχίζουμε τις αναγκαίες δράσεις, για τη διαμόρφωση μιας νέας φυσιογνωμίας της πόλης, δίνοντας έμφαση στο παράκτιο μέτωπο και τη ζώνη του Νέδοντα, βελτιώνοντας έτσι την ελκυστικότητα και την εξωστρέφεια της πόλης.

Συνεχίζουμε για μια πόλη ανθρώπινη και αλληλέγγυα, στην οποία θα παράγεται πλούτος, υποστηρίζοντας τόσο την αγροτική παραγωγή όσο και την επιχειρηματικότητα.

Συνεχίζουμε, παρακολουθώντας την τεχνολογική πρόοδο στα δίκτυα 5ης γενιάς, 5G, και μετατρέπουμε την πόλη σε ένα ανοικτό εργαστήρι καινοτομίας που θα ενσωματώσει και θα αξιοποιήσει τις όποιες αλλαγές προκαλέσει η 4η Βιομηχανική επανάσταση.

Συνεχίζουμε Καινοτομώντας Παντού.

Καινοτομούμε, με παρεμβάσεις μας στην κινητικότητα, την Πολιτική προστασία, τον Πολιτισμό, το Αστικό Περιβάλλον, την εξοικονόμηση ενέργειας σε όλες τις δημοτικές υποδομές, κ.ά.

Καινοτομούμε, στην Παραγωγή, ενισχύοντας την Νεανική Επιχειρηματικότητα και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την Ψηφιακή Γεωργία.

Καινοτομούμε, στον Τουρισμό, διαμορφώνοντας μια σύγχρονη ταυτότητα πόλης (destinationbrand) και αναβαθμίζοντας τις μεθόδους παροχής του τουριστικού μας προϊόντος.

Καινοτομούμε, στην Διοικητική Εξυπηρέτηση των πολιτών και στις λειτουργίες των υπηρεσιών του Δήμου.

Ο κόσμος αλλάζει και στην Καλαμάτα καιρό τώρα, έχουν γίνει βήματα προς τα εμπρός.

Καινοτομώντας Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας γιατί Μπορούμε.

Εμπιστευτείτε μας”.