Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012 16:33

Και άλλα τραπεζοκαθίσματα σήκωσε σήμερα ο Δήμος από επιχειρήσεις που δεν πληρώνουν

Μάζεμα τραπεζοκαθισμάτων στην Κατερίνη από τον εκεί Δήμο Μάζεμα τραπεζοκαθισμάτων στην Κατερίνη από τον εκεί Δήμο

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Τραπεζοκαθίσματα από άλλες τρεις επιχειρήσεις «σήκωσε» σήμερα ο Δήμος Καλαμάτας, ενώ από άλλη μία αποπειράθηκε να «σηκώσει» χωρίς να τα καταφέρει! Είναι επιχειρήσεις με χρέη χρόνων προς το Δήμο Καλαμάτας, τα οποία αφορούν τη μη καταβολή του ενοικίου για τον κοινόχρηστο χώρο που τους έχει αποδοθεί.

Τον προηγούμενο μήνα είχαν σηκωθεί τραπεζοκαθίσματα από δύο επιχειρήσεις στο κέντρο της πόλης και ειδικότερα στην κεντρική πλατεία και την περιοχή του Δημαρχείου. Η πρώτη επιχείρηση ρύθμισε την οφειλή της και πήρε πίσω τα τραπεζοκαθίσματα, ενώ η δεύτερη συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς αυτά.
Σήμερα ανάλογη κινητοποίηση έγινε σε επιχείρηση στην πλατεία 23ης Μαρτίου, σε επιχείρηση κοντά στο λιμάνι και το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, σε άλλη μία στην κεντρική πλατεία καθώς και σε μία ακόμη στη Ναυαρίνου.
Μόνο η τελευταία επιχείρηση έσπευσε για ρύθμιση της οφειλής και τελικά κράτησε τα τραπεζοκαθίσματά της (στο πεζοδρόμιο επάνω από τη Ναυαρίνου, γιατί η περιοχή κάτω από την οδό ανήκει στο Λιμενικό Ταμείο).
Επίσης η επιχείρηση στην κεντρική πλατεία, που από τότε που άνοιξε δεν έχει πληρώσει ποτέ στο Δήμο ενοίκιο για τον κοινόχρηστο χώρο που εκμεταλλεύεται, «μπλόκαρε» την απόπειρα του Δήμου Καλαμάτας. Ειδικότερα, είχε αλλάξει πρόσφατα η ιδιοκτησία της άδειας του καταστήματος, χωρίς αυτό να είναι σε γνώση του Δήμου, ο οποίος πήγε να μαζέψει τα τραπεζοκαθίσματα με τα στοιχεία της προηγούμενης άδειας.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Δημήτρης Μπούχαλης, επανέλαβε σήμερα ότι πρόκειται για προσπάθειες που δεν έχουν ως στόχο να πλήξουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων, αλλά να φέρουν την ισονομία μεταξύ των επαγγελματιών και να πάψουν να υπάρχουν οι συνεπείς που πληρώνουν και οι «έξυπνοι» που δεν πληρώνουν.
Τόνισε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι η επόμενη κινητοποίηση θα γίνει στην περιοχή της μαρίνας.
Τέλος ο κ. Μπούχαλης δήλωσε ότι ήδη υπάρχουν αποτελέσματα από αυτές τις ενέργειες του Δήμου και ειδικότερα μακροχρόνια οφειλέτες προσέρχονται πλέον στο Δημαρχείο ώστε να ρυθμίσουν τα χρέη τους.
Στ.Μ.