Τρίτη, 14 Μαϊος 2019 16:34

Σοβαρή επεξεργασία της “αποθηκευμένης” στα χωράφια λυματολάσπης ζητάει ο Μ. Μάκαρης

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Νέα επίσκεψη στο Βιολογικό Καθαρισμό της Καλαμάτας πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής του συνδυασμού “Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες”, Μανώλης Μάκαρης, συνοδευόμενος από υποψήφιους συμβούλους του. Ο Μανώλης Μάκαρης τονίζει την αναγκαιότητα σοβαρότερης επεξεργασίας της λυματολάσπης του Βιολογικού και αναγγέλλει ότι εφόσον εκλεγεί θα επιδιώξει και θα πετύχει συνεργασία με τους όμορους Δήμους για την μεγαλύτερη δυνατή προστασία του Μεσσηνιακού Κόλπου…


Το χρώμα και η ρευστότητα του "νερού" μιλούν από μόνα τους για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο αποστραγγιστικός χάνδακας Μουτελάκη

Ειδικότερα από το συνδυασμό ανακοινώθηκαν, με τίτλο “Χρήζει ουσιαστικής αντιμετώπισης το περιβαλλοντικό πρόβλημα της λυματολάσπης”, τα εξής: “Η δημοτική παράταξη «Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες» και ο επικεφαλής της, υποψήφιος δήμαρχος Μανώλης Μάκαρης, επισκέφτηκαν ξανά τον βιολογικό καθαρισμό του Δήμου Καλαμάτας, μια βασική υποδομή που αποτελεί αναγκαίο εργαλείο ανάπτυξης και προστασίας της ποιότητας του περιβάλλοντος.

Κατά την επίσκεψη πραγματοποιήθηκε ξενάγηση, από τον υπεύθυνο

μηχανικό κ. Μ. Βασιλειάδη, και στο παλαιό εργοστάσιο της ΜΟΛΑΚ, που έπειτα από παρεμβάσεις μας και πιέσεις προς την απερχόμενη δημοτική αρχή, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, επιτέλους δρομολογήθηκε πιλοτικά η επαναλειτουργία του με σκοπό την επεξεργασία της συσσωρευμένης παλαιάς λυματολάσπης, που επί χρόνια παραμένει απειλή ρύπανσης για τον Δήμο Καλαμάτας.


Λυματολάσπη "αποθηκευμένη" σε χωράφι κοντά στον Βιολογικό Καθαρισμό

Επιμένουμε ότι απαραιτήτως ο Δήμος Καλαμάτας επιβάλλεται να προβεί σε μια μικρή επένδυση και να αναβαθμιστεί η επεξεργασία των λυμάτων, ώστε να αποφεύγεται μελλοντικά κάθε ενδεχόμενο ρύπανσης και πιθανού κινδύνου της αγροτικής μας παραγωγής. Πρότασή μας είναι η κατάλληλη επεξεργασία της λυματολάσπης και η μετατροπή της σε εδαφοβελτιωτικό.

Επίσης, ως η επόμενη δημοτική αρχή, θα επιδιώξουμε την συνεννόηση και συνεργασία με τους όμορους Δήμους, ώστε να ληφθούν από κοινού πρωτοβουλίες για την προστασία και ανάπτυξη του Μεσσηνιακού κόλπου”.